L’Aparició de Sant Jordiet posa el fermall d’or a unes brillants Festes

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi del 2024 ja formen part de la història. Aquesta nit s’ha posat fi a una brillant trilogia festera amb la icònica Aparició del Sant Jordiet, un instant sempre esperat que ha tornat a atraure a gran quantitat de públic tant a peu de carrer en la mateixa Plaça d’Espanya, com als balcons dels habitatges situats en aquest cèntric enclavament de la ciutat.

A les nou i mitja en punt, conforme marcaven les agulles del rellotge del campanar de la parròquia de Santa María, s’han apagat les llums de l’Enramada festera i La Bandeja s’ha sumit en la foscor per a crear eixa atmosfera especial que embolica cada any a aquest màgic moment. Tot seguit, les campanes de la mateixa església de Santa María han començat a repicar amb força al compàs del centenari Himne de Festes, entonat pel nombrós públic que seguia el final dels nostres Moros i Cristians en un 22 d’abril insòlit per allò dels capritxos del calendari i fins i tot per l’avanç de les celebracions al cap de setmana.

La silueta del Sant Jordiet d’enguany, Mauro Abellán Bravo, ha emergit entre un núvol de fum banc d’entre els merlets del castell, muntat en el seu cavall blanc i llançant milers de fletxes de colors per a rememorar la intercessió de Sant Jordi en la batalla que van protagonitzar moros i cristians en 1276 per la reconquesta d’Alcoi. Posteriorment, al compàs de la segona interpretació de l’Himne de Festes, ha començat a emergir un espectacular castell de focs artificials que ha il·luminat el cel i que ha seguit després de l’Aparició per a acomiadar de manera apoteòsica l’acte.

Amb el simbòlic moment de llançar aquestes fletxes, el Sant Jordiet ha donat per tancada a la trilogia festiva del 2024 i ha renovat, una vegada més, una Gran Festa que, en menys de 365 dies, tornarà a omplir els carrers d’Alcoi. El compte arrere s’activarà de nou el 20 d’abril de 2025, Diumenge de Pasqua, i jornada en la qual La Glòria obrirà camí cap a unes Festes que se celebraran el primer cap de setmana de maig pel fet que la Setmana Santa caurà tardana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *