La presentació de la Revista inicia el compte arrere cap a les Festes d’Alcoi 2024

El Saló Rotonda del Círculo Industrial d’Alcoi va acollir aquest passat dijous a la vesprada la presentació de la Revista de Festes, un acte que obri el compte arrere cap a uns festejos que seran pregonats oficialment el pròxim 31 de març amb l’esperat acte de La Glòria. Una àmplia representació del món de la Festa es va donar cita en aquesta cerimònia anual que també serveix per a donar a conéixer la revista científica que edita l’Associació de Sant Jordi amb interessants articles d’investigació.

La Revista de Festes arriba en aquesta ocasió a l’edició número 85 i en la mateixa trobem els habituals saludes institucionals, el programa d’actes, la crònica de les passades festes o la memòria d’activitats de la màxima institució festera alcoiana. Tampoc falten un bon nombre d’articles que aprofundeixen en la història de la ciutat o de les celebracions en honor a Sant Jordi sense oblidar l’emotiu record als festers difunts entre altres textos i reportatges d’interés. El reconegut fotògraf alcoià Xavi Terol és qui il·lustra la portada amb una original instantània en la qual es pot veure a festers de la Filà Andalusos preparant-se per a participar en la processó general de Sant Jordi davant la façana del Museu Arqueològic “tenia que clar que seria una imatge representativa, i no un fotomuntatge. Em va semblar una fotografia molt adequada i aquesta és la que he volgut emprar“, va dir el propi protagonista.

Durant la vesprada també va destacar una conferència a càrrec del professor de la Universitat d’Alacant i arxiver de La Vila Joiosa, Albert Alcaraz, centrada en l’acte del desembarcament que tant identifica a aquesta localitat de la nostra província. D’igual forma es va detallar el contingut de l’esmentada revista científica eWali, que aconsegueix la sisena edició, i va haver-hi diversos reconeixements a col·laboradors habituals de la publicació. Les paraules del president de l’Associació de Sant Jordi (Juan José Olcina) i de l’alcalde (Toni Francés) van acomiadar l’acte abans que sonara l’Himne de Festes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *