Jordi Pla és el nou alcalde de Cocentaina després de l’acord entre PSPV i Compromís

Històric. Així podria qualificar-se el 17 de juny de 2023 a Cocentaina ja que el municipi té per primera vegada en 44 anys, des de les primeres Eleccions Municipals de la Democràcia celebrades en 1979, a un alcalde que no és del PSPV. Qui assumeix la responsabilitat de liderar el Govern Local de la Vila Comtal per als pròxims dos anys és Jordi Pla, el candidat de Compromís en els comicis del 28M, després de l’acord aconseguit aquesta setmana entre la formació valencianista i el PSPV de cara a donar forma a un executiu de progrés.

Cal recordar que el Partit Popular va ser la força més votada el passat 28 de maig amb 6 regidors, però la suma de PSPV i Compromís, que van empatar a cinc edils; ha permés formar un equip de govern que ha començat hui a funcionar després del ple de constitució de l’Ajuntament. Curiosament l’alcalde, als seus 28 anys, ha presidit la mesa d’edat per la seua condició de regidor més jove del Consistori al costat del seu company de partit Paco Payà donat aquet aquest últim és el regidor més veterà de la corporació. El següent pas en la sessió plenària ha sigut la col·locació de les insígnies de l’Ajuntament als regidors i després s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde, comptant Jordi Pla amb els 10 vots de Compromís i PSPV mentre que tant PP com VOX s’han votat a si mateixos. D’aquesta manera Pla es convertia en l’alcalde de la capital del Comtat rebent de manera emotiva la vara de comandament de mans de la fins ara alcaldessa Mireia Estepa «el 28 de maig la gent de Cocentaina va demanar canvi però aquest canvi no el podem fer sols i el farem de la mà de Rubén i tot el seu equip», va dir en al·lusió al líder socialista amb qui se li va veure una estreta relació al llarg del ple. Jordi Pla va deixar clar que tots els seus esforços aniran centrats en fer una Cocentaina millor «amb un govern d’esquerres que garantisca la llibertat, la justícia i el progrés en el qual també seran escoltades les propostes de tots els partits ací representats o d’aquells que s’han quedat fora com Esquerra Unida«, va concloure. En el seu discurs, molt aplaudit pel públic, va tindre un record especial als edils que ha tingut el partit en la seua trajectòria per la història de la política local contestana i va culminar amb uns versos del recordat poeta local Vicent Valls.

En el torn d’intervencions Rubén Muñoz, cap de llista del PSPV i el que serà l’alcalde dins de dos anys, va agrair la predisposició de Jordi Pla així com de Compromís per a formar un govern local de progrés. Des de VOX la seu líder, Victoria Fernández, va destacar que s’obri una etapa plena d’il·lusió en la qual el seu partit centrarà els seus esforços en el diàleg permanent per a aconseguir resoldre els problemes que afecten els ciutadans. Finalment el Partit Popular es va mostrar crític amb el pacte PSPV-Compromís i el portaveu, Borja Jornet, va acusar l’alcalde de no haver sigut valent per a impulsar un vertader canvi polític en el municipi de la mà dels populars.

La sessió constitutiva de l’Ajuntament ha finalitzat amb una foto de família dels 17 regidors que integren ja la nova corporació municipal sorgida després de les urnes. Mentrestant, al carrer, nombrosos veïns animaven a Jordi Pla davant el repte que ja té per davant com a nou alcalde de Cocentaina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *