Fins a 1.000 euros per gaudir de les Festes des d’un balcó a Alcoi

Al voltant de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi gira una important maquinària que també arriba a qüestions com els lloguers d’habitatges de cara els dies de la trilogia en honor a Sant Jordi. Cada vegada són més els que es decanten per aquesta opció amb la intenció de tindre un balcó en ple Centre des del qual seguir el pas de les tropes de la creu així com de la mitja lluna en dies com el de les Entrades.

L’opció de llogar s’ha tornat a activar després de la pandèmia i de cara a 2023 els preus no baixen dels 500 euros podent sobrepassar els 1.000 i fins i tot fregar els 2.000 segons alguns portals digitals que en aquests dies anuncien lloguers. El més buscat és el balcó, per a veure l’Entrada, però guanya adeptes que el lloguer siga d’un habitatge al completperquè això permet als inquilins poder estar amb més tranquil·litat, gaudir de l’estada amb tota comoditat i tindre accés a serveis com a banys o una cuina que no tens en una cadira“, explica Mari Luz; veïna del Centre que té disponible un balcó en aqueixes dates. Normalment són visitants o turistes els que es decanten per aquesta opció però també els festers busquen molt pisos en el Centre per als dies de Festescal tindre en compte que Alcoi és una ciutat gran i si vius en un barri molt allunyat cerques un immoble en la zona de la festa per a poder deixar els vestits o anar a descansar entre acte i acte“. Aquesta última també posa una dada sobre la taula que convida a la reflexióla majoria de pisos o locals que tenim el Centre estan buits perquè la gent els utilitza només per a aquestes necessitats de Festes o la Cavalcada. És una llàstima perquè durant l’any tenim el barri molt buit“, lamenta.

Inspeccions de balcons

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi està inspeccionant els balcons del Centre per a Festes i recorda als propietaris l’obligació de garantir la seua seguretat. En aquest sentit expliquen que aquells habitatges que fallen la inspecció tècnica i, no esmenen les deficiències detectades, no podran utilitzar aquests elements durant les dates amb actes festius programats «és deure de les persones propietàries mantindre els seus edificis i habitatges en condicions de seguretat per a evitar qualsevol risc o accident. Hem d’extremar la prevenció, sobretot en dates com les Festes, quan es fa un major ús de determinats elements i dependències dels edificis com els balcons o miradors, per a evitar qualsevol risc d’ensulsiada o despreniment«, afirma el Vicealcalde; Jordi Martínez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *