Famorca t’espera a l’estiu, i durant tot l’any!

Es tracta d’un xicotet poble situat en el vessant nord de la serra de Serrella, a la vall que forma el Barranc de Famorca, entre la serra de Serrella (1387 m. en el Pla de la Casa) i la serra d’Alfaro (1166 m.).

Està situat a 700 metres d’altura sobre el nivell de la mar. Forma part de “La Vall de Seta”, juntament amb Fageca, Tollos, Quatretondeta, Benimassot i Balones. Està dins de la comarca del Comtat, la capital de la qual és Cocentaina, i està situat a uns 30 km d’Alcoi i a uns 87 km d’Alacant.

Famorca és un dels municipis inclosos en la ruta 99 de pobles amb menys de 100 habitants de la Comunitat Valenciana, és un destí genial per als amants de la tranquil·litat i el turisme rural i natural per a gaudir d’aire pur i naturalesa.

Una Localitat famosa antigament per ser punt de partida d’expedicions muleres carregades amb neu i destinades a assortir de la mateixa en les caloroses poblacions de la costa…

Un xicotet poble de carrers empinats que guarda tresors molt cuidats com l‘Església de Sant Cayetà amb un vetust i original rellotge, i amb paratges significatius com la font de l´Anouer amb taules per a poder anar de pícnic i aigua fresca de brollador. Perfecte per a passejar i reposar en família.

Altres excursions recomanables són les que et portaran a la Font dels Olbits o en el Pla de la Cova.

Respecte al seu patrimoni històric-cultural, cal ressaltar en el límit amb el terme de Castell de Castells, on s’ajunta el Barranc dels Pouets amb el Barranc de Famorca, hi ha huit abrics amb pintures, cinc en la part esquerra del barranc de Famorca, dos en la part dreta i un a “Les Coves”. Les pintures són de difícil identificació i estan catalogades dins de l’Art Esquemàtic o macro esquemàtic. En alguna es veuen restes de solo amb els seus raigs, esquemes del cos humà o gruixudes barres.

Als voltants de Famorca podràs emprendre rutes molt interessants, com la que puja al Anoguer, Malla del Llop i el Canal. Allí t’esperen fonts i precioses vistes i fins i tot una gran cava de neu o gelera, que recorda la importància que el comerç de gel va tindre en el passat per a Famorca.

Respecte a les seues Festes, el divendres anterior al Diumenge de Rams celebren en gran la festivitat de la Verge dels Dolors, una ocasió genial per a visitar-la!. El primer cap de setmana d’agost se celebren les festes patronals en honor a Sant Cayetà, una bona ocasió per a veure com els seus carrers s’omplin de festa i tradició: cucanyes, paelles, música, sopes… dies festius molt especials.

Consulta ací el programa d’actes per a enguany.

Opcions turístiques i rutes senderistes

  • Ruta de la “Senda dels Nevaters”.
  • Els Aspres.
  • Pla del Pouet y la Canal de Beniardá
  • Cima de la Mallá del Llop.
  • Plà de La Casa.
  • Penya y Coves de la Terra Nova.
  • Font dels Olbits.
  • Font nova.
  • Molí de la Mina d’algeps

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *