Triades les bandes que participaran en el Certamen de Música Festera d’Alcoi

L’Associació de Sant Jordi ha donat a conéixer les bandes que prendran part en el pròxim Certamen de Música Festera de la nostra ciutat. La cita tindrà lloc en el Teatre Calderon el dia 5 d’octubre i el sorteig per a triar a les formacions musicals participants va tindre lloc el passat 3 de maig en les dependències del Casal de Sant Jordi.

La sort va voler que les bandes que prenguen part en el concurs siguen el Cercle Musical Primitiva d’ Albaida, la Unió Musical San José de Calasanz de Castelló y la Unió Musical La Nucia.  L’ordre d’actuació en el Certamen serà el mateix que s’ha produït en aquest sorteig al qual optaven un total de set bandes procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que l’esmentat Certamen de Música Festera arribarà a la IV edició en aquest 2024 després d’haver superat l’aturada de la pandèmia. En aquesta ocasió les agrupacions seleccionades per a participar interpretaran com a peça obligada la marxa cristiana Te Deum, de Pedro Joaquín Francés. A més, segons figurava en les bases, completaran la seua participació en el concurs tocant un pasdoble i una marxa mora, dues composicions aquestes últimes de lliure elecció.

El jurat avaluarà cadascuna de les interpretacions per a decidir després els corresponents guardons. En el IV Certamen de Música Festera d’Alcoi hi haurà un primer premi dotat de 4.000 euros, un segon valorat en 2.500 euros i un tercer dotat d’una quantia econòmica de 2.000 euros. Com ja ha succeït en anteriors ocasions, abans de l’actuació en el Teatre Calderón hi haurà una desfilada de presentació de les bandes des de la Plaça de Ramón y Cajal fins a la Plaça d’Espanya.

Apuntar que en 2017 es va celebrar la I edició del Certamen, que va guanyar l’Ateneu Musical de Cocentaina, mentre que en 2018 la vencedora va ser el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d´Agost i en 2019 la Agrupació Musical d’Agullent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *