Emotiva i solemne processó del Sant Soterrar a Cocentaina

Cocentaina també està immersa en la Setmana Santa, uns dies replets de tradicions que omplin de fervor els carrers de la capital del Comtat. La processó del Sant Soterrar del Divendres Sant va tornar a ser una expressió de devoció i en la mateixa van prendre part totes les confraries del municipi fent d’aquest acte un dels més participatius dels dies de passió.

L’esmentada processó va començar passades les 20:30h des de les portes de la parròquia de Santa María, lloc al qual havien arribat les diferents imatges després d’eixir dels seus respectius temples. Com sol ser tradició, la Creu de Sant Cristòfol va obrir la comitiva donant pas a la imatge del patró dels conductors portada per tots aquells que es dediquen al sector del transport. Es tracta d’una tradició única de la Vila Comtal que marca la diferència amb la resta de processons del Sant Soterrar que se celebren al llarg de la comarca. Seguidament, i des del Convent dels Pares Franciscans, va prendre part el pas de Jesús de l’Hort representant al gremi de la construcció així com la fusteria. El Crist de la Columna, que van fer possible antany els paperers, va donar pas al Ecce Homo representant al tèxtil. Seguidament, i des del Monestir de la Mare de Déu del Miracle, va arribar El Nazareno que aglutina als comerciants i que desperta una enorme devoció al poble. La processó va seguir amb el pas de La Dolorosa, venerada a l’església del Salvador, i que va estar precedida per un bon nombre de penitents portant la indumentària que tant identifica a aquesta confraria contestana. Després va arribar el Crist dels Llauradors, amb la talla més antiga de Cocentaina que data del segle XVI, i va tancar l’acte l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament acompanyant al Crist Jacent.

En la processó es van repetir costums com la presència de ‘Les Capelletes’, xicotetes corals de xiquets i adults, que canten ‘motets’ davant els passos de Jesús de l’Hort, El Nazareno o La Dolorosa creats en molts casos pel recordat compositor contestà Gustavo Pascual Falcó. També va destacar la presència de ‘Les Llagrimetes’ davant el sepulcre, xiquetes vestides de blanc que porten els instruments de la passió. La processó del Sant Soterrar va acabar de nou en Santa María amb una oració final davant tots els passos participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *