Els nous contractes per a gestionar aigua i fem a Alcoi han d’esperar: es prorroguen els actuals

El manteniment i servei de l’aigua i les línies urbanes de l’autobús seguiran gestionades, un any més, per les mateixes empreses. Així s’ha aprovat en el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’aquest dimecres, en el qual PSOE, PP, Compromís i Vox han votat a favor de la pròrroga dels contractes de gestió de l’aigua potable i del transport públic. Tan sols Guanyar Alcoi s’ha oposat en tots dos casos. I és que van ja quatre pròrrogues.

Des de la plataforma municipalista denuncien la falta de previsió. “Una pròrroga més, no han tingut temps de preparar alternatives… Però la realitat és que tenim una flota envellida, la mateixa empresa reconeix que la manca de renovació afecta a la qualitat del servei. Continuem denunciant la necessitat de prorrogar un contracte que deixa molt a desitjar”, ha assegurat Sergi Rodríguez, portaveu de Guanyar.

A pesar que PP, Compromís i Vox han votat a favor -per a poder continuar garantint el servei en tots dos casos-, els seus discursos també han tingut un matís crític. “Com sempre no hi ha previsió i la prova és aquesta nova proposta de pròrroga”, lamentava David Abad, portaveu de Vox a l’Ajuntament.

Sobre l’aigua, Carlos Pastor, portaveu popular, ha sigut contundent. “Seria pitjor el remei que la malaltia, quedar-nos sense el servei. És lamentable que hàgem d’arribar a una quarta pròrroga del qual és segurament el servei més important per a Alcoi”.

I Compromís, per part seua, també ha recordat la importància d’un servei com és l’aigua. “És un dels tres contractes que té l’Ajuntament d’Alcoi. Ara com ara la xarxa d’aigua d’Alcoi està desfasada. Això fa que estiguem perdent molta aigua, la tercera part tractada i, per tant, pagada”, ha recordat Elisa Guillem, portaveu de la formació valencianista.

Sobre l’autobús, Álex Cerradelo, vicealcalde, ha assegurat que la pròrroga és una bona oportunitat per a estudiar totes les millores.

Des del PSOE, Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, ha lamentat que no s’haja pogut portar la nova contractació a cap, però ha fet una puntualització sobre les pròrrogues. “Les pròrrogues són fórmules administratives que ens agradaran més o menys, però que entren dins de la legalitat“.

El de l’autobús, en concret, es tracta d’un contracte en el qual, com asseguraven fa uns mesos des de la regidoria de Mobilitat Sostenible, s’ha estat treballant. I és que l’objectiu era poder licitar-lo durant la primera meitat de l’any. Finalment, haurà d’esperar. No obstant això, sí s’ha avançat en la redacció del projecte, per al qual s’han reunit amb les formacions polítiques i altres col·lectius. “Jo diria que en l’últim any hi ha hagut implicació per tots els grups polítics que han volgut“, ha explicat Martínez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *