El tradicional ‘Esmorzar de Fira’, la cita que obri camí a cinc intensos dies

No hi ha dubte que la Fira de Tots Sants de Cocentaina és un autèntic basar de sensacions i dins d’eixe context la gastronomia ocupa un lloc destacat, especialment si es tracta de proposades culinàries elaborades a partir de productes típics del municipi. Una de les cites que posa en valor eixa cuina autòctona és el clàssic ‘Esmorzar de Fira’, que té lloc cada 1 de novembre al Pla de la Font, i que serveix per a retre homenatge als orígens d’aquesta fira nascuda en 1346.

El singular esmorzar és hereu d’aquelles viandes de les quals gaudien antany els comerciants i tractants que acudien a una Fira que llavors tenia un fort caràcter agrícola, havent-se convertit ara en una cita imprescindible per a iniciar el dia gran de Tots els Sants. Aquest ‘Esmorzar de Fira’ compta cada any amb la col·laboració de l’Associació de Mestresses de casa de la Vila Comtal i en el mateix solen servir-se fins més de tres mil entrepans preparats amb dos ingredients fonamentals que no poden faltar en el pack “els bocates estan elaborats amb llonganisses i botifarres de les carnisseries locals, i tot això ho acompanyem amb vi regat amb gasosa. A més, servim les primeres ‘olives trencades’ de la temporada i després de degustar tot això, tenim forces més que suficients per a recórrer tota la Fira”, detalla Pili Lorente; presidente de l’esmentada entitat.

 

L‘Esmorzar de Fira’, al costat de l’emblemàtica font de la plaça, s’acompanya dels balls populars a càrrec del Grup de Danses Cocentaina mentre que en tot l’entorn trobem els animals que donen forma a la Fira Cavallar. Aquest ritual coincideix enguany amb la inauguració oficial de la Fira i està en marxa des de primera hora del matí al Pla de la Font. Per allí estan passant contestans i visitants per a obrir boca en el dia gran de Tots Sants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *