El tèxtil incrementa la seua xifra de negoci en un 13% respecte a 2019

El sector tèxtil de les nostres comarques ha aconseguit sobreposar-se a la complicada situació econòmica que hem travessat en els últims anys a causa de la pandèmia de la COVID-19 i la Guerra d’Ucraïna. L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) xifra en un 13% el creixement del volum de negoci si comparem aquestes xifres amb les d’anys anteriors.

Així ho va recordar en COPE ALCOI el president d’aquest organisme, Pepe Serna, en declaracions a l’espai #DidacTIC que dirigeix en aquesta emissora el nostre company Ximo Sandoval. Serna va fer referència a més a la capacitat de resiliència que han tingut les nostres empreses de cara a afrontar els diferents reptes que han anat apareixent en el camí «el sector és molt resilient i, afortunadament, ha pogut aguantar amb folgança la crisi sanitària del Coronavirus, la crisi energètica i la Guerra d’Ucraïna. S’ha mantingut el nivell d’ocupació, el nombre d’empreses i la xifra de negoci ha crescut un 13%«, matisava. A més posava sobre la taula una altra dada interessant com l’increment de les exportacions en un 18% «som un sector de primera necessitat i això no quitació que hi haja dificultats derivades de la crisi d’energia, l’augment de preus o la inflació. Seguim avant per a mantindre’ns i superar aquestes dades de cara al futur més immediat«, afirmava Pepe Serna.

La formació, peça clau en el futur de les empreses

Apuntar que l’oferta formativa per a nodrir al tèxtil de nous professionals es veurà notablement enfortida a les nostres comarques amb la impartició del Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil al Campus d’Alcoi de la UPV. La iniciativa, tal com comptava COPE ALCOI a principis de febrer, serà una realitat a partir del curs acadèmic 2024/2025 després d’haver sigut ratificada la proposta per part del Consell de Govern de la mateixa Universitat Politècnica de València (UPV).

Des del mateix sector empresarial recorden que el Grau en Enginyeria Tèxtil serà pioner a Espanya i valoren molt positivament que vaja a impartir-se al Campus d’Alcoi de la UPV. A més deixen clar que la formació és una peça clau per al futur de les empreses tèxtils perquè precisen tant enginyers com personal preparat en formació professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *