Les Festes d’Alcoi van tornar a batre rècords d’ocupació

Les recents Festes de Moros i Cristians d’Alcoi de 2024 han conclòs amb xifres extraordinàriament positives, evidenciant el seu creixent atractiu turístic i la seua rellevància com a motor econòmic per a la ciutat. Enguany, la participació en les Entrades va aconseguir la notable xifra de 16.000 persones, un augment de mil assistents en comparació amb l’any anterior, la qual cosa ressalta el continu interés i participació en unes celebracions que són senyal d’identitat per a la capital de l’Alcoià.

A més, s’ha establit un nou rècord en la venda de cadires, amb al voltant de 19.000 localitats comercialitzades, superant en 2.000 unitats les xifres de l’any previ.  Durant els dies 19 i 20 d’abril, un gran nombre de participants i espectadors van optar per pernoctar en els establiments turístics de la ciutat, generant una ocupació pràcticament total en totes les categories d’allotjament, incloent-hi hotels, hostals, apartaments turístics i allotjaments rurals. Aquest flux turístic es va mantindre elevat fins al 21 d’abril, amb la meitat dels establiments aconseguint una ocupació del 100%, mentre que la resta va registrar percentatges elevats entre el 50% i el 90%.

La Tourist Info va brindar un total de 2.219 atencions, amb 2.130 realitzades de manera presencial i 89 a través d’altres mitjans com a telèfon, xarxes socials o correu electrònic. De les persones ateses, 472 eren residents locals, mentre que 1.579 provenien de la resta d’Espanya i 168 de l’estranger. L’increment del flux turístic també es reflecteix en l’ús dels autobusos llançadora habilitats des de les entrades nord i sud de la ciutat fins al Centre, amb un total de 3.130 usuaris registrats. Així mateix, l’autobús llançadora que connecta El Camí i Sant Mateu amb El Partidor va experimentar un augment en el seu ús, sent utilitzat per 2.202 persones, 171 més que l’any anterior.

En paraules de la regidora de Turisme, Lorena Zamorano: “les Festes de Moros i Cristians demostren la seua important capacitat d’atracció turística i la seua rellevància com un dels grans motors econòmics de la nostra ciutat. Som una destinació turística cada vegada més atractiu i complet, amb una atenció especialitzada i una bona ofereix hostalera, aspectes que hem de cuidar i explotar“, ha matisat dies després de concloure la trilogia del 2024.

Aquestes xifres positives reflecteixen el gran impacte que les Festes de Moros i Cristians tenen en l’economia local. També subratllen l’important paper que exerceixen com a esdeveniment cultural i turístic destacat a Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *