El cinema protagonitza les activitats del Campus d’Alcoi de la UA en el primer semestre de l’any

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ha programat més de trenta activitats culturals a la ciutat per al primer semestre d’aquest any 2024. Un ampli ventall de propostes que es desenvoluparan fins a estiu amb el suport de la Fundación Mutua de Levante i que tindran al cinema com a principal protagonista.

En aquesta ocasió s’han previst tres cicles de projeccions que abordaran diferents temàtiques i que s’articularan entorn de diversos eixos: un per als centres educatius de la ciutat i de les nostres comarques, un altre per a posar en valor a les dones directores i un tercer amb films en versió original. A això se li uneixen presentacions de llibres, conferències, exposicions culturals, cursos o taules redones «és una programació que recull els objectius d’extensió universitària que persegueix la Universitat d’Alacant per a acostar l’activitat de la institució al territori de la província», comentava precisament Larissa Timofeeva, directora del secretariat d’extensió universitària.

Des del Campus de la UA han animat a la participació i destaquen que s’han complit ja sis anys d’estreta col·laboració entre la Universitat i la la Fundación Mutua de Levante. A més va definir el treball conjunt de totes dues institucions com «un clar exemple de transferència de coneixement que se suma al suport logístic i econòmic que ens brinda Mutua de Levante«, va significar Tono Belda, coordinador cultural del mateix Campus alcoià. També Fundación Mutua de Levante ha posat en valor la programació d’activitats que s’impulsa al costat de la UA i han aprofitat per a avançar algunes de les cites que la pròpia Fundació impulsarà en les pròximes setmanes «des del passat 12 de gener, la seu cultural de la Plaça d’Espanya acull l’exposició ATMAN, de Luis Sanus Pastor. I aquesta setmana inaugura l’exposició ‘Utopies Distòpiques’ d’Alex Alemany (Sala C) i ‘Capes de realitat’ d’Imma Lucas (sala B)«, ha avançat Pep Jordà; patró de Fundación Mutua de Levante.

Finalment l’Ajuntament d’Alcoi ha posat l’accent en la important tasca que exerceixen tant la Universitat d’Alacant com la Fundación Mutua de Levante a l’hora d’impulsar activitat cultural a Alcoi. Elisa Guillem, regidora de Cultura, ha qualificat a la pròpia Fundació de referent en dinamització cultural i a la UA com una institució educativa que ja és un pilar fonamental en la societat alcoiana.

Tots els detallas de la programació ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *