Demanen agilitat per a impulsar el reglament de la Mesa contra els Delictes d’Odi d’Alcoi

La Mesa contra els Delictes d’Odi d’Alcoi es va reunir divendres passat per a abordar diferents qüestions i fixar objectius a llarg termini. En la trobada van ser presents representants dels grups polítics de la Corporació Municipal al mateix temps que van acudir l’edil de Seguretat (Raül Llopis), la regidora d’Igualtat (Aranza de Gràcia), una tècnic d’aquest últim departament, Policia Local i Nacional i fins i tot representants de col·lectius LGTBI de la nostra ciutat.

Durant aquesta reunió es van aconseguir importants acords i un dels més significatius passa per fixar en una periodicitat trimestral cada reunió de l’organisme. A més s’ha aprovat incloure en les sessions a altres col·lectius d’Alcoi. Així mateix es van abordar assumptes referits al reglament de la mateixa Mesa contra Delictes d’Odi, document que col·lectius com ‘Ponts d’Igualtat’ consideren que ha de ser aprovat com més prompte milloraplaudim que s’haja fet aquesta reunió, un any després de l’última vegada, i per això demanem que hi haja aqueix compromís de fer les sessions cada tres mesos. Cal fer un pas cap avant perquè estiga llest aqueix document que regularà la Mesa contra Delictes d’Odi i que ha de donar validesa a tot el que s’aborde en ella“, comenta el president d’aquest col·lectiu; Aitor Pla.

Afegir que durant la reunió del divendres, els efectius de seguretat van insistir en el fet que la participació de la ciutadania és essencial per a gestionar la informació i tractar el problema. Van recordar també que davant qualsevol situació en què es puga ser víctima d’un delicte d’odi, o que s’observe que es puga cometre algun, cal denunciar de manera immediata. Per a això cal telefonar al 112. Finalment van defensar la necessitat d’implantar una campanya de conscienciació per a donar visibilitat i conscienciar sobretot el que suposa qualsevol tipus de delicte d’odi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *