Debats sectorials: Hi ha relació entre l’oferta educativa d’Alcoi amb les oportunitats laborals?

Hi ha fugida de talents a la nostra ciutat? D’una banda, el municipi compta amb una àmplia formació educativa. A nivell universitari, amb la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d’Alacant (UA) i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD). Però també amb nombrosos centres educatius que imparteixen Formació Professional.

No obstant això, després, una vegada finalitzats els estudis, els joves marxen. Així ho assegurava Amalia Payá, edil del Partit Popular i número 3 en la llista per a les eleccions municipals, durant el debat sectorial d’aquest dimarts organitzat per Cope Alcoi. “Ho afirmen estudis realitzats per l’Ajuntament com el Pla d’Inclusió, l’Informe de Pobresa o el Pla estratègic de Serveis Socials. Aquests plans diuen que hi ha una clara emigració de mà d’obra cap a altres municipis on els joves troben mes oportunitats de treball”.

I aquesta falta ofereix laboral l’edil l’atribueix, en part, a la situació de la indústria.

Des de Compromís insisteixen que el sistema educatiu a Alcoi és molt complet, però falten oportunitats una vegada els joves ixen al mercat laboral. “Els nostres centres educatius són precisament un pol d’atracció molt important que tenim. La qüestió és que la taxa d’estudiants que acaben els seus estudis i es queden és molt baixa. No és prou atractiva i còmoda per a la gent que ve de fora”, va explicar Álex Cerradelo, candidat de Compromís, també en el debat.

Moltes vegades aquests joves no marxen lluny, sinó a altres punts de la comarca. Perquè es queden a la ciutat Cerradelo proposa algunes iniciatives.

 

No obstant això, Jordi Silvestre, edil d’Educació, no coincideix amb els punts de vista oferits per la resta de partits. El regidor va posar en valor la qualitat educativa a la ciutat i va insistir que Alcoi és referent a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *