David Antolí i Jordí Seguí viuen hui el seu dia de Gloria

Alcoi viu hui la jornada màgica que marca el començament de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. És el dia de La Glòria i el matí s’inicia de bon matí amb l’emblemàtica processó de ‘Els Xiulitets’ en la qual es materialitza la trobada gloriosa entre Crist Ressucitat i la Mare de Déu.

A partir de les deu del matí s’inicia la desfilada des de la Plaça d’Espanya després de la interpretació de l’Himne de Festes i el volteig general de campanes des de l’església de Santa María. Els heralds de la ciutat, al costat dels trompeters, obriran la comitiva i donaran pas als 14 gloriers del bàndol moro encapçalats per David Antolí, el Sergent Major de les forces de la mitja lluna. Aquest últim espera l’acte amb gran il·lusióserà molt especial perquè enguany si que podré arrancar amb el pasdoble ‘Novella’, de Vicent Sanoguera, que tenia al cap per a aquest moment des d’abans de la pandèmia“, confessava en l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI. Després d’ells arribaran els cristians i en aquest cas Jordi Seguí centrarà totes les mirades perquè s’estrena com a Sergent Major de les tropes de la creuestic una mica nerviós perquè és una gran responsabilitat però espere viure-ho al màxim“, indicava també en paraules a aquesta emissora.

La Glòria seguirà pel carrer Pintor Casanova fins a dirigir-se al Casal de Sant Jordi. Des d’allí, després d’una oportuna parada, reprendrà el trajecte per a seguir per Sant Tomàs on les esquadres giraran a l’església de Sant Jordi en homenatge al patró de la ciutat. Els Glorieros prosseguiran pels carrers del Centre fins a la Avinguda del País Valencià i després s’encaminaran fins a la Zona Alta. Al migdia serà quan inicien el tram final de l’acte pel carrer Sant Nicolás fins a confluir en la Plaça d’Espanya; punt en el qual culminarà el pregó fester amb el tret d’una mascletà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *