Daniel Cano ja gaudeix del somni de ser el Capità Cristià de la Filà Alcodianos

La Filà Alcodianos és l’encarregada d’aquest any d’assumir el càrrec de Capità Cristià en les Festes d’Alcoi d’aquest 2024, una responsabilitat que recau en Daniel Cano Canales. El màxim representant de les tropes de la creu es va iniciar en el món de la Festa de la mà de la Filà Barbarescos però fa ja més de tres dècades que pertany als Alcodianos, fet més que suficient per a endinsar-se en l’aventura de ser Capità al costat de la seua esposa (Judith Cantó) i els seus fills (Daniela i Nicolás).

Daniel Cano explicava en l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI que està vivint un any especial replet de moments únics com la Presentació de Càrrecs del passat mes d’octubre “perquè és quan ja t’adones que començaràs a viure amb intensitat tot el que portes tant de temps preparant” va assegurar en l’entrevista concedida a Carlos Taléns. A més va expressar que en aquestes Festes l’acompanyen família i bons amics per a gaudir d’un càrrec que serà molt significatiu “ens hem centrat en un fil argumental que conta la història d’un jove berber, orfe, que sobreviu com pot en la Vila d’Alcoi i que després es converteix en una peça fonamental en la defensa de les muralles davant l’atac musulmà“, explica. César Vilaplana signa els seus disseny en una ostentació on també cobraran especial protagonisme les coreografies i la música “jo estrene una marxa cristiana que es titula Nÿda, composta per Francisco Valor Llorens, i que a més de fer referències al meu nom sorgeix a partir de l’acrònim de les inicials dels meus dos fills“, va asseverar.

Una part important de la capitania dels Alcodianos és l’Esquadra Especial. La mateixa ha sigut dissenyada per Juan Climent i la integren molts dels joves de la Filà que pertanyen al mateix grup d’amics. Al carrer desfilaran amb la peça Làcrima de Saül Gómez i Soler.

Ací pots escoltar l’entrevista amb el Capità Cristià:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *