Coneix el patrimoni cultural de la comarca amb les activitats de la Mancomunitat

Descobrir els detalls del toc de campanes manual, conéixer les plantes medicinals de les nostres muntanyes i els seus usos, aprendre sobre el passat industrial de la zona… La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat t’acosta aquest estiu a la naturalesa i el patrimoni cultural de les comarques amb el seu programa de rutes guiades.

“Volem que la gent conega el patrimoni i, per a això, hi ha diverses línies”, explica Seguí. Es faran un total de dotze rutes, les Rutes 20Mils 2023, que abastaran el patrimoni arqueològic, botànic, industrial, cultural, i oficis i tècniques tradicionals de la comarca.

Per a poder assistir cal inscriure’s en la web. “La idea de les rutes, com són guiades, és que siguen reduïdes perquè la gent puga gaudir de l’experiència”, afig la gerent.

Les rutes van començar al juny i s’allargaran fins a novembre. “Tenim una programació que intentem que siga desestacionalitzada. Volem que la gent puga gaudir de les comarques en qualsevol mes de l’any i oferim una proposta diferent perquè coneguen més tot el valor que tenim”.

Coneix ací les diferents rutes.

SomRiu

També s’ha posat en marxa el cicle de concerts SomRiu, una proposta de música en directe i en format acústic. “Està pensat per als pobles principalment, en paratges del municipi que estan vinculats sobretot a l’aigua”, ha explicat María Seguí, gerent de la Mancomunitat, en declaracions a Cope Alcoi.

El cicle va començar a Millena la setmana passada i s’allargarà fins a setembre. “L’acolliment ha sigut molt bo i estem molt satisfets amb el resultat. És un format reduït, molt acollidor, molt diferent per a públic i artistes”, ha afirmat la gerent. La programació completa pots consultar-la ací.

Ruta de Contacontes

Per a involucrar als més xicotets, encara que aquesta activitat compta amb un públic de totes les edats, la Mancomunitat celebra la seua novena edició de la Ruta de Contacontes. “És una de les propostes culturals més consolidades de la Mancomunitat. La fem en col·laboració amb la Coordinadora Alcoià i Comtat pel valencià. És una activitat familiar, que tots els pobles esperen. La gent gran també pot reconéixer els contes i rondalles que els contaven de xicotets”, ha matisat Seguí.

La programació compta amb catorze cites per diferents pobles, des de juny fins a setembre. Consulta el calendari complet ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *