Coneix com afecta el consum d’alcohol durant l’embaràs

El 9 de setembre se celebra el Dia de la Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF). És conseqüència de la ingesta d’alcohol durant l’embaràs. Té conseqüències per a tota la vida per al fetus en desenvolupament, com a anomalies físiques, mentals, conductuals i cognitives. Aquestes varien en funció de la quantitat d’alcohol ingerit i del moment del consum. No obstant això, cal saber que és una malaltia 100% evitable.

Al principi de la gestació, per exemple, en les primeres setmanes, són especialment sensibles el Sistema Nerviós Central, el cor, els ulls i els braços i cames.

Aquest dia serveix per a la visibilització de la malaltia i per a ajudar a previndre el consum d’alcohol durant l’embaràs i la lactància. “El consum d’alcohol ha de ser zero, no sols en el moment que coneixem i sabem que s’està embarassada, sinó també des del moment previ, en la concepció. Quan ens assabentem de l’embaràs solen haver passat mínim quatre setmanes des del moment de la concepció, just les setmanes de major vulnerabilitat i més delicades perquè es desenvolupen òrgans i teixits com el cervell o el sistema nerviós central”, explica Francisco Pascual, metge del GARA i UCA Alcoi.

És per això que el Grup d’Alcohòlic Rehabilitats d’Alcoi, conjuntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament d’Alcoi, han organitzat un acte per a celebrar aquesta data. En aquesta ocasió, el metge de l’entitat donarà una xarrada oberta al públic i gratuïta dirigida a la població general i també a sanitaris i persones que puguen estar interessades. La xarrada rep el nom de ‘Donant respostes: Què fer davant el Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal?’ Serà el pròxim 14 de setembre a les 19h en la seu de GARA (c/El Camí, 40).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *