Com actuar si ets víctima d’una agressió sexista a les Festes d’Alcoi

Arriben les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi i una de les qüestions importants a tindre en compte és la prevenció de qualsevol tipus d’agressió sexista que puga donar-se al carrer durant la trilogia. En aquest sentit la Unitat contra la Violència Domèstica i Delictes d’Odi de la Policia Local de la ciutat va mantindre recentment una reunió per a coordinar les accions preventives i a la qual van assistir Primers Trons de les Filaes, representants de l’hostaleria i l’oci nocturn, taxistes, empreses de seguretat privada i fins i tot personal dels departaments municipals de Festes, Esports, Polítiques Inclusives i Igualtat.

Des d’aquest últim informen que s’habilitaran diversos punts violeta, amb cobertura policial, per a atendre qualsevol persona que patisca algun tipus d’agressió sexista. Aquests se situaran en La Glorieta, el Passatge de Sant Agustí i en la Avinguda País Valencià en l’encreuament amb el carrer Bambú, estant en funcionament en horari nocturn els dies 21, 22 i 23 d’abril. Ja el 24 hi haurà un únic punt en La Bandeja, de 23:00h i 01:00h, degut que és allí on es concentra l’activitat en ocasió dels tradicionals ‘Soparets’.

D’altra banda es reforça l’atenció policial i hi haurà atenció 24 hores en punts com el Pont de Sant Jordi, el Pont del Barranc Na Lloba i en la intersecció entre els carrers Capellà Navarro i Echegaray. La Policia Local també tindrà patrulles fixes amb servei de 12 hores en la Plaça d’Espanya o el Viaducteles Festes són perquè totes les persones s’ho passen bé i puguen viure-les en llibertat sense que li ho impedisca la por. És primordial i necessari que la ciutadania i el conjunt d’agents socials, hostaleria, oci nocturn, filaes, transport públic, taxistes, s’unisquen en el rebuig a les agressions sexistes. Alcoi diu No és No. Contra les agressions sexistes, som una veu“, manifesta sobre aquest tema Aranza de Gràcia, regidora d’Igualtat.

Les accions per a la prevenció d’agressions sexistes es complementen amb altres iniciatives de conscienciació. Destaca el repartiment de tovallons i adhesius informatius de la campanya per bars, restaurants, establiments d’oci nocturn o Filaes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *