Carlos Mazón: “la Comunitat s’obri al món aquestos dies des de Cocentaina”

La inauguració oficial de la Fira de Tots Sants de Cocentaina va reunir ahir una àmplia representació institucional encapçalada pel President de la Generalitat València, Carlos Mazón. El Cap del Consell va presidir l’acte inaugural, va tallar la cinta des dels balcons del Palau Comtal i fins i tot va fer un recorregut per bona part del nucli de Fira al costat de l’alcalde de la Vila Comtal; Jordi Pla. Mazón va estar acompanyat també per la Consellera de Turisme del govern valencià, Nuria Montes:

 

 

I del govern valencià no van faltar el síndic de la formació en les Corts; Joan Baldoví, o el Senador de Compromís, Enric Morera. Tots dos van tindre també paraules d’elogi per a la Fira de Tots Sants:

 

 

Fins a Cocentaina es va acostar també el Subdelegat del Govern a la província d’Alacant. Carlos Sánchez Heras va parlar del dispositiu de seguretat preparat per a la Fira però també de qüestions d’actualitat com la formació del nou Govern Central:

 

De la política nacional va destacar la presència de Diputats com l’alcoiana Patricia Blanquer, del PSOE, o Nahuel González per SUMAR. Tots dos van coincidir en la importància de la Fira i fins i tot van parlar de les reivindicacions que tenen aquestes comarques:

 

La província també va estar representada de la mà dels dos diputats provincials que representants a estes comarques en la institució alacantina. Carlos Pastor (Partit Popular) i Ismael Vidal (Partit Socialista) van posar sobre la taula el paper de la Diputació a l’hora d’atendre les necessitats dels nostres pobles:

 

 

Finalment van acudir fins a la Vila Comtal un bon nombre d’alcaldes i alcaldesses de les poblacions de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Toni Francés (alcalde d’Alcoi) o Vicent Molina (alcalde de Muro) van aprofitar l’ocasió per a felicitar l’Ajuntament del seu municipi veí per l’organització de la Fira:

 

 

Finalment de l’àmbit educatiu van estar a Cocentaina institucions com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la presidenta de la qual és Verònica Cantó Doménech que a més és contestana. La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure, també va acompanyar a la Vila Comtal en esta jornada tan especial perquè el municipi és seu de la institució universitària des de principis de la dècada dels noranta.

 

 

L’alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, i la regidora de Fira, Marcela Richart; van fer un balanç positiu de la inauguració oficial del certamen. Tots dos van coincidir en destacar que el municipi estava registrant una gran afluència de visitants des de primera hora del matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *