Alcoi torna a honrar al Jesuset del Miracle

Alcoi va celebrar ahir diumenge el dia gran de les festes en honor al Jesuset del Miracle que commemoren el robatori i posterior troballa miraculosa de les sagrades formes l’any 1568. En els dies previs es van dur a terme diversos actes religiosos en el Monestir del Sant Sepulcre entre els quals va destacar el novenari, estructurat en tres tridus, i que va comptar amb la predicació de sacerdots alcoians o que exerceixen el seu ministeri en la capital de l’Alcoià. També han destacat moments com la declamació  del Sermó del Robatori que es va pronunciar fa 456 anys, la representació de l’Acte Sacramental ‘El Jesuset del Miracle’ a càrrec del Grup Tesalín i les vespres solemnes amb benedicció eucarística així com la santa missa.

La jornada d’ahir va comptar amb l’eucaristia solemne oficiada enguany pel bisbe de Lleida i natural de Muro, Monsenyor Salvador Giménez Valls, que va destacar pel brillant acompanyament musical i fins i tot per l’assistència de nombrosos fidels. Abans de l’ofici religiós va ser traslladat el Santíssim Sagrament des de la parròquia de Santa María fins a l’església del Monestir del Sant Sepulcre i durant la missa l’alcalde va llegir el vot solemne que va fer la ciutat en 1569 per a venerar a través dels segles al Jesuset del Miracle després de la seua intercessió en el robatori de les sagrades formes de fa 456 anys. Seguidament, va partir la processó amb la imatge del Jesuset del Miracle portada en andes per xiquets i en la qual va destacar també la presència de la custòdia sota pal·li que va rebre diversos homenatges al llarg del trajecte mentre era portada per integrants del Gremi de Llauradors. L’Adoració al Santíssim Sagrament va comptar amb el llançament de pètals per part dels més xicotets i el Grup de Danses Sant Jordi va obrir la comitiva amb diveros balls tradicionals.

La processó va recórrer part del Centre de la ciutat i va culminar prop de les dues del migdia a l’església de Santa María mentre sonaven amb força les campanes del temple gràcies als voltejos manuals efectuats per la Colla de Campaners d’Alcoi. Les entitats religioses de la ciutat, l’Associació del Jesuset del Miracle amb el seu president Jorge Ponsoda al capdavant i part de la corporació municipal presidida per l’alcalde (Toni Francés), van prendre part també en una entranyable processó que a diferència d’anys anteriors va transcórrer en aquest 2024 amb una climatologia quasi primaveral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *