Alcoi imposa 21 sancions a propietaris d’animals en el que portem d’any

L’Ajuntament d’Alcoi ha interposat un total de 21 sancions a amos d’animals de companyia en els primers huit mesos de l’any 2023. Els expedients sancionadors corresponen a infraccions per l’incompliment de la normativa vigent en matèria de tinença d’animals potencialment perillosos i fins i tot també per molèsties veïnals causades per les mascotes.

Des del Consistori de la ciutat expliquen que dels 21 expedients sancionadors iniciats durant aquests mesos, ja s’han resolt 15 i assenyalen que això es tradueix en una quantia total que ascendeix als 13.823,32 euros. La majoria de les multes, concretament nou, corresponen a l’esmentat fet de tindre animals potencialment perillosos i estan relacionats amb conductes com portar-los solts, sense morrió o sense llicència administrativa per a la seua tinença. La resta de sancions, un total de 6, tenen relació amb les molèsties veïnals, portar-los solts o no estar identificats amb microxipinsistim en la necessitat de complir la normativa relativa als animals de companyia, tant per a millorar el benestar dels animals com per a ajudar a la convivència veïnal a la nostra ciutat“, ha manifestat sobre aquest tema el regidor de Salut Pública de la nostra ciutat; Carles Sansalvador.

Què diu l’ordenança vigent a Alcoi?

La normativa de l’Ajuntament d’Alcoi que existeix en aquests moments estableix una sèrie d’obligacions a les persones titulars d’animals de companyia amb l’objectiu de minimitzar els riscos potencials dels mateixos en societat. A més, es reconeix el dret d’aquests a compartir un mateix espai de manera natural amb l’ésser humà en un equilibri de respecte i no agressió. També el document fixa les atencions mínimes que han de rebre els animals quant a tracte, higiene i cura, protecció i transport, registre i identificació, i estableix les normes sobre la seua estada en establiments especialitzats, atenció sanitària, comercialització i venda. Ací pots consultar el document amb totes les disposicions que contempla l’Ordenança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *