Alcoi avança finalment Les Pastoretes a la vesprada del 30 de desembre

Alcoi iniciarà la trilogia nadalenca aquest pròxim cap de setmana amb Les Pastoretes, desfilada esperada per adults i xicotets que sempre té lloc el diumenge anterior a la vinguda de Ses Majestats d’Orient. El fet que eixa jornada coincidisca aquest any en 31 de desembre, en plena celebració de la Nit de Cap d’Any, ha portat tant a l’Ajuntament com als implicats en l’acte a decidir avançar-lo a la vesprada del dissabte 30 de desembre.

En un principi s’havia optat per a la vesprada de l’1 de gener i fins i tot així ho va arribar a anunciar el regidor de Festes el mes de novembre passat. No obstant això s’ha decidit passar-ho al dia 30 atenent la petició que havien fet molts dels quals prenen part en la comitiva “se’ns va plantejar la possibilitat de fer aquest canvi perquè en la vesprada de l’1 de gener venim de les celebracions de Nit de cap d’any i l’endemà ja és una jornada laborable. L’any passat sí que es va fer el Primer de l’Any perquè el calendari no permetia una altra opció i ara, després de veure que el BIC ho permet, s’ha decidit fer l’avançament de data“, explicava en COPE ALCOI aquest dimecres el regidor Jordi Martínez en el programa #LaNostraFesta.

D’aquesta manera, la comitiva que integren pastors i pastores arrancarà a les sis de la vesprada del dissabte 30 de desembre des dels voltants de la Font Redona. Com sol ser habitual, en Les Pastoretes prendran part el Grup de Danses Carrascal i el Grup de Danses Sant Jordi, al costat dels carros engalanats, i no faltaran els balls populars davant la Sagrada Família. En la baixada de ‘Les Pastoretes’ des de la Font Redona fins a la Plaça d’Espanya estarà de nou l’acompanyament de la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi.

El PP crític amb la decisió 

Des del Partit Popular d’Alcoi han criticat la decisió en xarxes socials assegurant que els canvis de dates donats en els últims dos anys posen en perill el BIC de La Cavalcada. Asseguren que el text de Bé d’Interés Cultural deixa clar que Les Pastoretes se celebren el matí del diumenge o dia festiu anterior al cinc de gener igual que demanen al Govern Local que faça complir aquesta disposició per a garantir la continuïtat d’un acte que es remunta a 1889.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *