Alcoi tornarà a congelar les taxes i els impostos per a l’any 2023

L’Ajuntament d’Alcoi tornarà a congelar les taxes i els preus públics per a l’any 2023. Així ho ha anunciat en aquest dimarts el Govern Municipal del PSOE, el qual hi ha remarcat que aquesta mesura s’adopta davant la crisi derivada per qüestions com la pujada de costos en l’energia.

La proposta d’Ordenances Fiscals que presenta l’executiu contempla gravar en un 50% l’IBI dels habitatges buits de grans tenedors (a partir de 10 habitatges), gràcies a la regulació de la llei de funció social de l’habitatge. També s’incrementarà el límit de la renda a 14.000 euros per poder acollir-se a la bonificació de la brossa del 60% i del primer tram de l’aigua, per garantir així l’accés a serveis bàsics de les persones més vulnerables. Altres mesures preveuen incrementar la taxa d’ocupació de la via pública als caixers, amb bonificacions per a aquelles entitats que els instal·len en barris on hi ha demanda, i també es vol actualitzar el preu del servei de grua. A més es recupera el cobrament de la taxa de la brossa als hotels després de la moratòria que es va aplicar a aquests negocis amb motiu de la pandèmia. L’alcalde ha recordat també les ajudes que es llançaran per a fer front als augments de preus de l’energia «aquestes estan dotades amb 300.000 euros i l’objectiu és arribar a 2.000 famílies, les quals també es beneficiarien d’una bonificació del 60% en la taxa de brossa i de l’aigua«, ha destacat Toni Francés. També es bonificarà la instal·lació de carregadors elèctrics i es regularà el preu públic per a un nou servei de bio triturat de restes de poda «la congelació d’impostos, que mantenim a causa del context de crisi que patim, suposarà per a la ciutadania una rebaixa del 14% dels impostos respecte a l’augment de preus establert en els dos últims anys«, ha dit la regidora d’Hisenda; Vanessa Moltó.

El document de les Ordenances  Fiscals serà sotmés a votació en el ple del mes de novembre. El Govern ha agraït la col·laboració dels partits polítics de l’oposició a l’hora de fer aportacions i han apuntat que algunes formacions com Ciutadans o Guanyar no han presentat cap iniciativa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *