Alcoi recorda el Dia Mundial del Càncer de Mama

Avui 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, una data que serveix com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el tumor més freqüent en les dones i que es van diagnosticar 33.307 casos l’any passat a Espanya. En els últims trenta anys ha augmentat la supervivència fins a arribar a un 90% gràcies als avanços en recerca en la lluita contra la malaltia. De fet, si es diagnostica en la seua etapa inicial, la supervivència és gairebé del 100%.

La crisi del Coronavirus ha impedit que es desenvolupen aquest any iniciatives com la ‘Volta als Ponts’ rosa però SOLC i l’AECC ens animen a seguir reivindicant que avance la lluita contra el càncer tot i la pandèmia que vivim. Així ho asseguren les presidentes de les dues entitats, les quals destaquen que les seues respectives associacions han anat recuperant progressivament l’atenció a pacients i familiars després del confinament del mes de març «demanem a les dones d’Alcoi que es facen les revisions perquè detectar un Càncer de Mama de forma precoç és la millor garantia. Molta força a totes les valentes que estan lluitant cada dia per a fer front a la malaltia«, asseguren Marcela Ripoll i Maria Teresa Alberola; respectivament.

Durant tot el dia de hui llueix al balcó de l’Ajuntament d’Alcoi el llaç de color rosa que simbolitza la lluità contra el Càncer de Mama.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *