Així és la reforma fiscal anunciada pel President de la Generalitat Valenciana

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts tres mesures fiscals «de gran importància» que beneficiaran de manera directa a 1.344.000 valencians, tots els que cobren menys de 60.000 euros, i que representen el 97,4% dels contribuents.

Durant la seua intervenció en el debat sobre l’estat de la Comunitat, Puig ha avançat que s’augmentarà en un 10% la quantia exempta de tributació a tots els ciutadans, el màxim que permet la norma, la qual cosa beneficiarà a tots els ciutadans, encara que els qui superen els 60.000 euros d’ingressos mantindran el seu esforç fiscal.

La segona mesura és una nova tarifa autonòmica de l’IRPF en aquest exercici, amb nous trams adaptats a la situació actual, la qual cosa permetrà millorar la progressivitat de l’impost, i la tercera és l’ampliació de totes les deduccions i bonficaciones fiscals, de manera que totes les deduccions augmenten un 10%.

«També podran acollir-se més persones a totes les deduccions«, ha manifestat Puig, ja que a partir d’ara, passaran de 25.000 a 30.000 euros les rendes que poden beneficiar-se de la deducció, i a més aquesta reforma tindrà efectes retroactius a l’1 de gener d’enguany, per la qual cosa s’aplicarà en la renda de 2022.

La reforma fiscal valenciana suposarà un estalvi mitjà de 111 euros per contribuent i un estalvi global de 149 milions a les famílies, ha assegurat el president de la Generalitat.

Transport gratis fins a finals d’any 

El President del Cosell, Ximo Puig, també ha anunciat, durant el debat de política general en Les Corts, la gratuïtat del transport públic de metro, tramvia i autobusos de la Generalitat per a tots els joves menors de 30 anys.

La mesura es posarà en marxa aquest 9 d’Octubre i perdurarà fins al 31 de desembre, coincidint amb la gratuïtat de Renfe, ha informat Puig, qui ha assenyalat així mateix que suposarà un estalvi de 135 euros per jove i beneficiarà a un milió i mig de valencians menors de 30 anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *