Una Cocentaina millor per a vosté

Article d´Opinió de Jordi Pla Valor i Esther Blanes Bernabeu. Candidats del Col·lectiu 03820-Compromís per Cocentaina

Pensa vostè que a Cocentaina ja està tot bé com està? O creu que caldria millorar algunes coses? O moltes coses? Alguns diuen que no convé tocar res. Nosaltres pensem que hi ha moltes NECESSITATS per resoldre i que l’Ajuntament ENS HA D’AJUDAR A VIURE MILLOR.

El Col·lectiu 03820, Compromís i molts independents ens hem unit per treballar per una Cocentaina pròspera, justa i sostenible. Som un gran equip, amb 27 persones en la llista i moltíssimes altres treballant des de la base. No som professionals de la política, sinó persones normals, com vostè. Ens esforcem per millorar Cocentaina. Volem fora del poder partits que malversen diners en projectes inútils. Volem un Ajuntament que gestione AMB EFICIÈNCIA, al servei de TOTES LES PERSONES per igual, i no en benefici d’amics i familiars. Creiem que l’administració pública ha ser transparent i participativa. Estem convençuts que és la ciutadania al complet qui ha de decidir, i no una camarilla privilegiada. Especialment quan es tracta de decisions que condicionen la vida i el futur de tot un poble.

Aquests anys hem estat en l’oposició. Hem aconseguit que la majoria d’acords es prengueren per unanimitat, gràcies a un control implacable de la gestió municipal. Vostè sap que, de fet, hem sigut l’única oposició real, perquè altres no han fet la faena que els pertocava. Hem revisat cada document, cada euro gastat. Hem proposat millores que no sempre s’han atès. Els hem parat els peus per evitar molts destrellats. Tanmateix, no hem pogut evitar algunes barbaritats comeses o consentides per l’equip de govern: els danys en l’escut i la porta del Palau, la pèrdua de les indemnitzacions dels camins tallats per l’autovia, la destrucció de l’aqüeducte del camí de Penella i tantes altres que ha publicat la premsa i que vostè coneix perfectament.

Si vostè vol, continuarem en l’oposició. Seguirem fent la nostra faena: denunciarem totes les ensarrallades del govern local. Però, sincerament, més que denunciar preferiríem aplicar el projecte de regeneració econòmica i social que Cocentaina necessita. Des de l’oposició no podrem parar el tancament de comerços i de fàbriques, ni l’èxode dels joves cap a altres poblacions, ni l’empobriment que patim, ni tampoc totes les actuacions «a salto de mata» del govern actual. Som un equip motivat i preparat per a PRODUIR el canvi. Tenim un projecte de poble per aconseguir un futur millor, un programa de govern elaborat amb la participació de molta gent, associacions i experts.

Li sembla a vostè acceptable que Cocentaina tinga centenars de persones sense treball? Què els joves hagen de pegar a fugir? Sense que l’Ajuntament faça quasi res perquè diuen que «no és competència municipal»? Nosaltres creiem que l’Ajuntament pot fer molt per la creació d’ocupació. I si es pot fer, s’ha de fer i ho farem. Durem endavant un pla de xoc per crear treball, amb una Oficina Local d’Ocupació, borses de treball amb oferta pública i privada i una borsa d’empreses locals per a diversificar els proveïdors municipals.

Es resigna vostè a veure com desapareix la nostra indústria? Aprofitarem la ubicació estratègica de Cocentaina en l’eix mediterrani, modernitzarem els polígons industrials perquè s’hi instal·len noves empreses, amb bonificacions per a aquelles que creen treball i procuren millores socials i ambientals.

Dóna vostè per perduts el centre històric i el comerç dels barris? Facilitarem l’obertura de nous comerços i l’habitatge jove a la Vila i al Raval, amb un Pla de Revitalització que inclourà ajudes, bonificacions, millores d’accessibilitat i habitabilitat i una implicació activa de l’Ajuntament per aconseguir l’adequada convivència veïnal.

Creu vostè que el Palau i els nostres monuments han de servir només per fer inauguracions electoralistes? Tenim una ubicació privilegiada, un patrimoni historicoartístic i natural que no s’aprofiten com cal. Hem de deixar de ser perifèria per a ser centre, lloc d’encontre i de dinamització. Aspirem a convertir Cocentaina en l’espai de trobada de tota la comarca i la regió de la Mariola. Divulgarem rutes de turisme cultural, ambiental, gastronòmic i comercial que dinamitzaran l’economia, especialment l’hostaleria i el comerç. Connectarem la nostra excel·lent producció agrícola local amb una oferta gastronòmica atractiva, arrelada en la tradició però oberta a innovar.

I què opina vostè sobre les persones que estan passant-ho tan malament en aquesta crisi? ¿No creu que l’Ajuntament hi ha d’actuar? Ja n’hi ha prou de gastar-se diners en bovades, d’asfaltar i reasfaltar el mateix carrer, de pancartes d’autobombo partidista amb els diners de tots. Les prioritats han de ser la creació de riquesa i el benestar de les persones. Cap família amb persones aturades o dependents ha de quedar sense ajuda.

Aspirem a traure Cocentaina de la crisi. De la crisi general que afecta quasi tot Europa, però també del deteriorament econòmic i social que hem patit especialment ací, per la falta de projecte en l’Ajuntament. Comptem amb vostè.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *