Sergi Castillo: «narre una de les maniobres polítiques més complicades des de la recuperació de l’autogovern»

Sergi Castillo, periodista i docent natural de Cocentaina, presentarà aquest dissabte al Centre Cultural El Teular el seu quart llibre d’investigació. En aquesta ocasió l’autor deixa la temàtica de la corrupció valenciana, que ha abordat en els últims anys, i s’endinsa en el pacte lingüístic tramat per Eduardo Zaplana i Jordi Pujol que va donar com a fruit el naixement de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ara fa vint anys.

Castillo ha estat en COPE ALCOI abans de la presentació i ha recordat que  aquesta publicació conta les claus històriques d’aquells pactes així com els avatars, perills i conspiracions de les dues dècades de vida de l’AVL. A més matitza que es tracta d’una crònica periodística que ha sigut possible després de recollir la informació de testimonis directes del procés i de consultar documentació privada o arxius públics «he intentat fer una crònica que va més enllà de la política, de la llengua, perque darrere de la creació de l’AVL hi ha també moltes històries personals, situacions col·lectives o interpretacions dels fets«, afirma Sergi. En aquest sentit l’autor recordar que l’operació AVL ha estat una de les maniobres polítiques més complicades des de la recuperació de l’autogovern valencià «un pacte polític entre enemics amb una reconciliació final per la qual no apostava ningú i que s’ha boicotejat des del principi«, conclu Castillo.

La presentació d’ Operació AVL. El pacte lingüístic dels valencians comptarà amb la participació de tres figures destacades del panorama lingüístic i cultural de la comarca: Joan Jordà, Vicent Romans i Verònica Cantó. Tots tres han tingut una destacada vinculació a l’AVL i a la vida acadèmica de Sergi Castillo. Per a assistir a l’acte cal reservar localitat ací.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *