Restauren el Reliquiari de Sant Hipòlit Màrtir

La Federació Junta de Festes de Cocentaina va encarregar fa setmanes la restauració del reliquiari de Sant Hipòlit Màrtir, una extraordinària peça d’orfebreria sobre la qual es deposita la Relíquia del patró contestà amb la finalitat d’eixir al carrer durant la processó dels festejos de moros i cristians que tenen lloc cada mes d’agost. Aquesta custòdia fou creada l’any 2000, coincidint amb l’IV Centenari de l’elecció de Sant Hipòlit com a patró de la Vila Comtal, i la mateixa estava depositada en una capella lateral de l’església de Santa Maria al costat de l’entrada principal del temple.

El pas del temps, unit a les humitats produïdes per estar prop del carrer, havien fet ja malbé l’obra i per aquest motiu l’entitat ha decidit escometre un complet procés de conservació que es realitza en els tallers alacantins Benedicto Martínez e HijosDon Eduardo Rengel, el rector de Santa Maria i Assessor Religiós nostre, es va adonar fa uns mesos que havien aparegut unes xicotetes picades en diversos punts del reliquiari i ens va avisar ràpidament perquè poguérem adoptar una solució abans que la cosa anara a més. Després vam parlar amb els membres de la Comissió del IV Centenari i ens van aconsellar anar a aquest taller, ja que ells es van encarregar fa vint anys de modelar l’esmentada custòdia”, explica el President de la mateixa Junta de Festes; Juan Francisco Masanet.

La intervenció tindrà un termini d’execució d’uns dos mesos i una vegada finalitzada la mateixa es retornarà el reliquiari a Santa Maria allí li buscarem una nova ubicació perquè puga conservar-se en perfecte estat durant molts anys més i perquè puga continuar sent admirat per la gent de Cocentaina, ja que és una obra única, conclou Masanet. Cal assenyalar que el reliquiari també és utilitzat des de l’any 2015 per a albergar la custòdia del Santíssim Sagrament durant la processó del Corpus Christi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *