Renfe programa dos nous serveis AVE setmanals entre València i Madrid

Renfe ha programat dos nous serveis AVE entre les estacions de València-Joaquín Sorolla i Madrid Puerta de Atocha a partir del pròxim divendres 7 d’octubre. Amb aquesta  proposta s’augmenta l’oferta en 650 places addicionals a la setmana.

La companyia amplia també als divendres el servei que s’està oferint de dilluns a dijous amb eixida des de València a les 7.40 hores i els dissabtes oferirà també el servei que circula actualment de dilluns a divendres amb eixida des de València a les 10.40 hores. Entre València i Madrid, circulen diàriament 32 trens d’Alta Velocitat, 24 AVE (12 per sentit), 6 trens Avlo (tres per sentit) i 2 Alvia (un per sentit). Això suposa una oferta diària de 10.500 places entre totes dues ciutats. Els dilluns, dijous, divendres i diumenge són els dies de major demanda, la qual cosa posa de manifest la conjunció dels trànsits per motius professional i oci vacacional de cap de setmana, ha informat la companyia en un comunicat.

Els AVE entre Alacant i Madrid acaben ja a Chamartin

Els canvis anunciats durant els últims mesos en la línia de l’AVE entre Alacant i Madrid van entrar en funcionament fa unes setmanes. Des d’aleshores, els serveis AVE que uneixen diàriament Madrid i Alacant inicien el viatge de l’estació Madrid Chamartín-Clara Campoamor, a excepció dels trens Madrid-Alacant-Oriola, que mantindran la capçalera a Madrid Puerta de Atocha, segons Renfe.

L’anunci per part d’Adif del canvi al final de trajecte va despertar crítiques en tots els àmbits de la Comunitat Valenciana. Tant la Generalitat, com l’Ajuntament d’Alacant i el PP, per mencionar-ne alguns, protestaren per aquesta decisió que allarga el trajecte en quinze minuts. El govern espanyol va dir que es tractava d’una mesura temporal ja anunciada fa tres anys, que es demorarà entre sis i set anys. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va explicar al març que, com que no hi ha prou capacitat per a rebre tants trens procedents del sud, sobretot a mesura que vagen entrant nous operadors, a més de Renfe, arran de la liberalització, Adif ja tenia planejat canviar la capçalera d’aquesta línia a Chamartín, i així ho va comunicar als operadors.

L’AVE entre Madrid i Alacant es va estrenar el juny del 2013. El flux de passatgers entre les dues ciutats és elevat, entre altres raons, per motius de negoci i de turisme. El compromís del govern espanyol és executar les obres necessàries per a obrir una estació passant al túnel d’alta velocitat que uneix les dues estacions madrilenyes en un període màxim de set anys, moment a partir del qual els operadors ja podrien incloure Atocha com a parada a la línia entre Madrid i Alacant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *