Penàguila torna a mirar al sol per Santa Llúcia

Imatge: Pere Espinosa 

Aquest dilluns 13 de desembre celebrem la festivitat de Santa Llúcia, una jornada que ens obre les portes cap al solstici d’hivern que viurem en els pròxims dies. Aquest fet astronòmic es viu amb especial rellevància al municipi de Penàguila, municipi de l’Alcoià que cada any mira amb deteniment al sol quan arriba el dia de la patrona dels cecs.

Conta la tradició oral del municipi que en l’esmentat dia de Santa Llúcia el Sol penetra per l’Arc o Pont de Santa Llúcia excavat a la serra i il·luminant així part del poble durant uns minuts. L’alineació també atrau la curiositat de molts turistes i la mateixa deu ser contemplada amb la deguda protecció per als ulls aquests raigs de Sol eren capaços d’afavorir la fertilitat i concepció de les dones que quedaren exposades a ells. Encara que al poble sempre es parla que el Sol passa per l’arc el Dia de Santa Llúcia, és cert que la mateixa dura cada dia de Nadal fins a pràcticament el 29 de desembre, va explicar en el seu dia en COPE ALCOI Enrique Brotóns, veí del municipi i gran coneixedor de la història de Penàguila.

L’alineació solar de Santa Llúcia seguirà sent la protagonista durant les pròximes jornades a Penàguila. Així mateix, l’Ajuntament ha preparat diferents activitats com una Fireta que inclourà un mercat medieval i d’artesania; jocs; balls i música tradicionals; i el més important, l’observació de l’alienació solar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *