‘Paquito el Chocolatero’, de Cocentaina a tota la terra valenciana

La Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) van organitzar ahir el concert ‘Gran Paquito. La cita va tindre lloc a la ciutat de València i en la mateixa van participar un miler de músics de trenta bandes de la nostra regió.

L’audició es va celebrar a la Ciutat de les Arts i les Ciències coincidint amb la festivitat de la patrona dels músics, Santa Cecília, que té lloc el 22 de novembre i una data en què cada any es programen concerts, cercaviles i activitats a les tres províncies valencianes. En el concert es van interpretar diferents peces musicals i entre elles va destacar el pasdoble valencià més internacional, Paquito el Chocolatero, com a peça principal del recital. Es tracta de la composició que més vegades s’ha interpretat en directe en tot Espanya, així com l’obra que més drets d’autor ha generat amb aportacions procedents de més de quaranta països dels cinc continents. La mateixa, com hem contat tantes vegades en COPE ALCOY, fou creada en Cocentaina per Gustavo Pascual Falcó, l’any 1937, i està dedicada al seu cunyat Francisco Pérez Molina.

La iniciativa es va emmarcar dins el projecte Terra de Música, impulsada per la Generalitat i la FSMCV, que té com a objectiu que es valoren les societats musicals i donar suport a la seua candidatura per a ser reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *