Muro ret homenatge a la seua patrona en un nou any sense Moros i Cristians

Muro ha recordat durant tot el cap de setmana a la seua patrona, la Verge dels Desemparats, amb diferents actes religiosos en el seu honor que han tingut lloc amb totes les mesures de seguretat pertinents per tal de fer front a la Covid-19. Les celebracions hi han contribuït a mantindre viva la flama de la Festa en un any en el qual nou la pandèmia del Coronavirus ha impedit la celebració de les tradicionals Festes de Moros i Cristians que tenen lloc el segon cap de setmana del mes de maig.

El passat dissabte 8 de maig al matí va tindre lloc a l’ermita de la Mare de Déu la Missa que les Clavariesses i els Clavaris li dediquen a la patrona, una emotiva cerimònia que també es va poder seguir des de casa mitjançant la televisió. La cerimònia religiosa va comptar amb l’anterior Vicari de Muro, Don Jesús Rodrigo, i als peus de l’altar de la Verge la Confraria ha preparat uns recipients per tal que els murers i les mureres que ho desitgen puguen realitzar l’ofrena floral durant aquests dies que haurien d’haver sigut festius. Per altre costat el diumenge 9 de maig, festivitat de la Mare de Déu, es va oficiar la Missa Major a la Parròquia de Sant Joan Baptista presidida pel quadre de la patrona que recorria les cases de Muro per tal d’acompanyar als malalts i impedits.  A més la Colla de Campaners del Comtat va realitzar vols manuals de campanes durant tot el matí en homenatge a una Verge que també és patrona de la Comunitat Valenciana.

Les celebracions seguiran durant tota aquesta setmana amb el Quinari en honor a la Verge dels Desemparats en la seua Ermita i dins del mateix hi haurà divendres un homenatge especial als matrimonis que durant l’any passat i enguany han celebrat les Noces de Plata i d’Or.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *