L’Home de les Orelles torna de nou per a acomiadar l’any

El singular ‘Home de les Orelles’ tornarà als carrers de Cocentaina el 31 de desembre, un singular personatge que en aquesta jornada té més orelles que dies li queden a l’any que està a punt d’acabar. Aquest antic costum tindrà lloc de nou al Pla de la Font, després que l’any passat la pandèmia obligara a portar-la a terme al Centre Cultural El Teular, i d’aquesta forma es portarà endavant al lloc on la tradició oral contestana diu que apareix l”Home de les Orelles’ en cada vespra de Cap d’Any.

En aquest 2021 l’acte de benvinguda de l”Home de les Orelles’ arrancarà a la part alta del Passeig del Comtat amb una cercavila a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet. Aquesta acompanyarà al pregoner per diferents carrers del poble fins a arribar al Pla de la Font. Allí els més menuts gaudiran d’activitats i una gimcana que acabarà amb sorpresa final “des de l’any passat, la imatge de l’Home de les Orelles s’ha renovat per complet i ha deixat de ser una modificació de l’Home dels Nassos, personatge que s’ha estat utilitzant en els cartells i en la publicitat de l’acte fins a enguany, ja que ara té un disseny propi que es va encarregar de dibuixar el dissenyador Riccardo Mariscalchi. A més a més, aquest disseny en paper va cobrar vida en tres dimensions i en forma de caricatura, ja que Ernesto Ferràndiz va ser l’encarregat de confeccionar la vestimenta i Manuel Agulló de donar-li forma al cap“, explica Ivan Jover; regidor de Promoció Lingüística en la Vila Comtal.

La visita de l”Home de les Orelles’ sempre genera gran expectació entre els més menuts del poble i l’esmentada tradició ha passat de pares a fills de forma oral. Des de fa uns anys es fa realitat eixa cerca del personatge gràcies a les activitats que prepara el Consistori contestà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *