La pandèmia deixa a Cocentaina sense la Mostra de Teatre Amateur

El grup Teló Teatre de la capital del Comtat ha decidit cancel·lar definitivament la Mostra de Teatre Amateur ‘Vila de Cocentaina’, un certamen que compta amb una gran acceptació i que enguany no es pot desenvolupar amb normalitat a causa de la crisi sanitària del Coronavirus.

La Mostra porta cada any fins al municipi a grups de teatre amateur procedents de la Comunitat Valenciana i que presenten una obra sobre l’escenari del Centre Cultural El Teular durant els caps de setmana de febrer. Aquesta opció havia quedat inicialment descartada per a 2021 amb la finalitat d’evitar desplaçaments però si que Teló Teatre havia pensat una alternativa que finalment no es podrà realitzar «nosaltres clausurem cada any la Mostra amb una obra i enguany havíem pensat realitzar-la encara que no hi haguera certamen teatral com a tal amb totes les seues característiques. Al final rebutjarem la idea perquè ara mateix no podem fer ús del Teular, ja que estan tancats els espais culturals a causa de l’elevada incidència del Coronavirus, i fins i tot hem de fer els assajos en format virtual amb la dificultat que això comporta«, explica el President del col·lectiu; Saúl Santonja. Malgrat això Santonja indica que l’obra que porten temps preparant es podrà veure a Cocentaina durant els pròxims mesos si l’evolució de la Covid-19 ho permet «continuem treballant amb el nostre director, José Miguel López, i si podem la presentarem al març amb motiu del Dia Mundial del Teatre o a l’estiu», conclou.

La Mostra de 2020, fa un any, fou pràcticament l’última cita cultural que va oferir Teló Teatre en la població a excepció d’una recopilació de monòlegs que va presentar el grup al Palau Comtal a la fi de juliol dins de les activitats estiuenques que va organitzar l’Ajuntament contestà després del confinament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *