La música festera amenitzarà els dies de les ‘No Festes’ de Cocentaina

La crisi sanitària de la Covid-19 impedeix per segon any consecutiu que Cocentaina celebre les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir, una tradició que viuria els seus dies grans durant la primera setmana del mes d’agost. Malgrat aquesta situació l’Ajuntament de la Vila Comtal i la Junta de Festes, com ja va avançar COPE ALCOI en el seu dia, han preparat una sèrie d’actes culturals i religiosos per tal de retre homenatge a la Festa contestana i al patró.

Una de les iniciatives previstes és que la música festera anime els carrers contestans durant aquest pròxim cap de setmana i també al que ve. D’aquesta forma el dissabte 31 de juliol a migdia, coincidint amb el que seria el ‘Dia dels Comptes’, la Colla de Dolçaines i Tabals ‘Mal Passet farà un recorregut des de la Plaça del Pla fins al Passeig del Comtat interpretant diferents peces musicals en punts estàtics. L’agrupació repetirà aquesta audició en la vesprada del divendres 6 d’agost, que seria la ‘Nit de l’Olla’, i a ella se li sumarà l’Ateneu Musical amb la interpretació de pasdobles, marxes mores i cristianes a la part central de l’esmentat Passeig del Comtat. Finalment el dissabte 7 d’agost, jornada en la qual haguera tingut lloc l’Entrada de Moros i Cristians, la Unió Musical Contestana farà el mateix en l’encreuament entre el carrer Literato Azorín i la principal artèria contestana “aquestes propostes no estan concebudes com uns concerts sinó com unes audicions per amenitzar els sopars i aperitius que han previst en aquests dies les Filaes a les terrasses dels bars del Passeig amb totes les mesures de seguretat per a previndre la Covid-19. Insistim en el fet que cal ser responsables, perquè el virus encara no se n’ha anat, i esperem poder reprendre les nostres Festes amb total normalitat l’any 2022“, afirma el regidor de Festes; Octavio Cerdà.

Recordar que a banda de tot açò hi ha altres activitats previstes per als pròxims dies com el Trofeu Sant Hipòlit de Ciclisme, els Concerts de Música Festera del Mal Passet, l’Ateneu Musical i la Unió Musical Contestana, la representació teatral de Teló Teatre o les celebracions religioses en honor a Sant Hipòlit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *