La comarca inicia una Setmana Santa condicionada de nou per la pandèmia

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat es preparen per a viure de nou un inèdit Diumenge de Rams que marcarà l’inici d’una Setmana Santa que tornarà a ser diferent de la dels anys anteriors a causa de la pandèmia. No hi haurà processons als nostres carrers i, a diferència de l’any passat sí que podrem acudir a les esglésies dels nostres pobles per a participar en els oficis religiosos propis del Tridu Pasqual.

Varietat d’horaris en Cocentaina

Les esglésies i parròquies de Cocentaina han ampliat els horaris per a facilitar als fidels celebrar el Diumenge de Rams evitant qualsevol mena d’aglomeració en els actes litúrgics. El dissabte 27 de març hi haurà benedicció de palmes i missa a les 18:30h en el Convent dels Franciscans, a les 19:00h a El Salvador i a les 19:30h en Santa Maria. Ja el 28 de març les celebracions tindran lloc a les 8:30h en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, a les 09:00h a El Salvador i Santa Maria, 09:30h en el Convent dels Franciscans, 11:00h a El Salvador i l’esmentat Convent Franciscà, 12:00h en Santa Maria, 12:30h i 19:00h a El Salvador i 19:30h de nou en Santa Maria. S’evita així l’habitual celebració interparroquial que arrancava en la Placeta del Convent amb la benedicció de rams i que seguia amb la processó pel Passeig del Comtat fins a concloure en El Pla amb una missa de campanya “s’ha intentat oferir un ampli ventall d’horaris en cada església perquè la gent puga participar del Diumenge de Rams amb total tranquil·litat i complint les normatives vigents”, assegura Juan Carlos Marín, President de la Confraria de la Dolorosa, ja que aquesta entitat és la que coordina enguany tots els actes de la Setmana Santa Contestana.

Muro adapta els actes a les circumstàncies

Pel que fa a Muro tampoc hi haurà benedicció de palmes en la Plaça de l’Ermita amb la posterior processó fins a la Parròquia de Sant Joan Baptista, prèvia a la missa, en la qual els xicotets de Primera Comunió solien portar la creu. Per a enguany la Comunitat Cristiana d’aquest municipi del Comtat ha previst dos horaris en els quals es duran a terme l’esmentada benedicció de palmes i l’eucaristia. Seran a les 9 del matí en l’Ermita de la Verge dels Desemparats i a les 12:00h del migdia en la Parròquia local l’hem fet així perquè la gent es repartisca entre els dos temples amb total seguretat. Esperem a l’any vinent poder reprendre amb normalitat les tradicions pròpies d’aquest dia al carrer “, assegura Don Joan Crespo; Rector de Muro.

Idèntica situació es viurà en aquest inèdit Diumenge de Rams en altres localitats de les nostres comarques com per exemple Banyeres de Mariola, Onil, Beniarrés, Alfafara, Castalla, Ibi o Penàguila. En totes elles la benedicció de palmes es farà dins de les esglésies sense cap mena de celebració a l’aire lliure.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *