La Comarca adapta el Diumenge de Rams a la pandèmia

Les celebracions del Diumenge de Rams han tornat a marcar l’inici de la Setmana Santa en les comarques de l’Alcoià i el Comtat, uns actes que enguany han tingut lloc dins dels temples a causa de la pandèmia del Coronavirus. No hi va haver processons pels carrers i en moltes esglésies es van ampliar els horaris per als oficis litúrgics amb la intenció de donar cabuda als fidels complint amb les limitacions d’aforament estipulades per la Conselleria de Sanitat.

Participatiu Diumenge de Rams en Cocentaina

A la capital del Comtat les parròquies van realitzar les benediccions de palmes en un gran ventall d’horaris des de la vesprada del dissabte fins a la jornada d’ahir. En aquestes celebracions, a banda d’un bon nombre de fidels i la comunitat cristiana de cada església, van estar també presents les confraries del poble i per exemple en el Convent dels Franciscans tingueren un protagonisme destacat els membres de Jesús de l’Hort, en la Parròquia del Salvador els de La Dolorosa, en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle els confrares de Jesús Natzaré i en la Parròquia de Santa Maria els integrants del Crist dels Llauradors, l’Arxiconfraria del Santíssim Sacrament i l’Ecce Homo. A banda de beneir les palmes es van celebrar també les habituals eucaristies de Diumenge de Rams que inclouen la lectura de la Passió de Crist. La jornada va transcórrer amb absoluta normalitat, sense aglomeracions, i tots van poder gaudir d’una celebració més íntima i diferent de la dels anys anteriors.

Benedicció de palmes dins de la Parròquia de Muro

En Muro també hi va haver celebració del Diumenge de Rams i en aquest cas la benedicció de les palmes es va portar a terme dins de la Parròquia de Sant Joan Baptista a partir de les 12:00h del migdia amb totes les mesures preventives de la Covid-19. Després va tindre lloc la solemne missa en la qual els xiquets de Primera Comunió van assumir també un paper destacat. A banda d’aquesta celebració també és va realitzar la benedicció de rams a l’Ermita de la Verge dels Desemparats en un acte íntim que va tindre lloc a primera hora del matí.

El ritual es va repetir, adaptat a la pandèmia, a les parròquies i esglésies de municipis com per exemple Banyeres de Mariola, Ibi, Castalla, Onil, Agres, Alfafara, Penàguila o Beniarrés.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *