La Carrasca considera que és inviable un polígon en l’accés sud a Alcoi

La Colla Ecologista d’Alcoi ha tornat a eixir a la palestra després que a finals de 2022 coneguérem els resultats que ha revelat l’estudi encarregat per la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de cara a la cerca de sòl industrial de qualitat en el nostre terme municipal. El col·lectiu considera que és inviable crear una zona industrial en els terrenys situats a l’accés sud d’Alcoi, en direcció cap a Ibi, i asseguren que amb aquesta proposta es torna a posar en perill el principal aqüífer d’on s’abasteix la ciutat.

Els ecologistes indiquen que un informe hidrogeològic encarregat pel consistori dictamina que aquesta zona no és apta per a moltes activitats industrials perquè s’ha d’assegurar el vessament zero. A més es remunten a l’estudi per a la cerca de sòl industrial encarregat pel mateix Ajuntament d’Alcoi l’any 2000 on es deixa clar que en aquest punt pot haver-hi risc de contaminació si queda instal·lada una àrea industrial «ara ens volen fer creure que no hi ha cap perillositat en una proposta que és similar la que plantejava el PP anys enrere per a La Canal. Aquest nou estudi de la Cambra de Comerç no aporta res de nou que no es conega des de fa dècades, encara que es vulga presentar la seua proposta com si es tractara d’una novetat i s’haguera descobert una zona remota ignorada fins ara«, destacava en COPE ALCOI Aleixandre Sanfrancisco. També acusen el govern local del PSOE de tractar de fer electoralisme amb aquest tema «Toni Francés, i el seu regidor de Transició Ecològica, són plenament conscients que construir un polígon en la partida de la Canal és inviable i seria un atemptat ecològic irreparable, amb greus conseqüències sanitàries, ambientals i econòmiques«, hi ha conclòs.

La Carrasca espera veure ara com evoluciona aquest futur projecte per a emprendre les accions que considere oportunes. Finalment recorden que la solució per al problema de falta de sòl per a empreses que té ara mateix Alcoi implica desenvolupar el projecte del polígon mancomunat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *