Juan Manuel Cotelo pregona les Festes de la Mare de Déu del Miracle

El passat dissabte 20 de març va tindre lloc el Pregó de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle, un acte que es va celebrar a l’interior de la Parròquia de Santa Maria del municipi amb totes les mesures de prevenció del Coronavirus. Per aquest motiu, i a causa de la limitació d’aforament, es va poder seguir pel canal de YouTube del temple, Ràdio Cocentaina i la televisió comarcal TVA.

En aquesta ocasió el Pregoner fou el periodista, director de cine, guionista, productor i actor Juan Manuel Cotelo, qui a més també ha col·laborat algunes vegades en els programes religiosos de la Cadena COPE. Cotelo, durant la seua declamació, va fer referència a diferents passatges bíblics i els va posar com a exemple de resposta a la situació que travessa actualment la nostra societat. També va lloar la figura de la Verge Maria i el paper clau que va tindre en la vida de Jesús sense deixar de costat que la mateixa és un element clau per a l’església catòlica. Finalment va recordar que fa 501 anys és va produir el prodigi miraculós de les 27 llàgrimes de sang que va donar origen a la gran devoció que el poble contestà li professa a la seua patronaquan vaig vindre per primera vegada a Cocentaina, i va tindre l’oportunitat de pujar al cambril, em vaig quedar impressionat amb aquest quadre. La mirada de la Mare de Déu del Miracle és especial i em va captivar per complet“, assenyalava el Pregoner als micròfons de COPE ALCOI només acabar l’acte. Cal recordar que Juan Manuel Cotelo havia d’haver pregonat les Festes de la Mare de Déu del 2020, coincidint amb el V Centenari del miracle de les llàgrimes, però la crisi sanitària de la Covid-19 ho va impedir ja que fa un any estàvem en ple confinament per a frenar la primera onada de la pandèmia.

El Pregó fou anunciat pels carrers contestans durant el matí del mateix dissabte a través d’un bàndol que va pronunciar Pep Gimeno ‘Botifarra’ acompanyant de la música tradicional de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *