Ja hi ha projecte per a la rehabilitació del Teatre Principal d’Alcoi

La Generalitat Valenciana compta ja amb el projecte per a la rehabilitació del teatre Principal d’Alcoi. Així ho ha avançat aquest dijous l’edil de Democràcia Participativa, Tere Sanjuán, a Cope Alcoi.

Aquest projecte s’inclou dins dels últims Pressupostos Participatius de la Generalitat per a la ciutat, els de 2022, i compta amb una inversió de 120.000 euros. En total són 2.360.000 euros els que aquests comptes contemplen per a Alcoi, repartits en cinc iniciatives diferents. A la del Principal se suma la rehabilitació del Molinar, la construcció d’un nou aparcament a l’Hospital Verge dels Lliris, la compra d’un espai fabril per a un ateneu de creació i fabricació, i la rehabilitació del centre històric del municipi.

Sanjuán ha assenyalat que l’administració autonòmica, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi, està treballant en l’elaboració dels projectes per a les diferents iniciatives que s’inclouen dins d’aquests comptes participatius. “Cada iniciativa té una idiosincràsia completament diferent. Cal elaborar els projectes des de zero i això porta temps”, sosté l’edil.

En el cas del teatre Principal, des del govern municipal, explica Sanjuán, s’ha pogut agilitzar aquest procés. “Nosaltres ja teníem un projecte previ. Els hem donat treball fet sobre el qual poder continuar treballant”.

Polèmica en l’execució dels projectes

Des del Partit Popular, el regidor Kiko Cantó denunciava aquest dijous que encara no s’haguera posat en marxa cap dels projectes. “Una vegada més estem davant d’anuncis i promeses socialistes sense complir. No importa qui anuncie la inversió. Els alcoians estem patint una doble condemna, la d’Antonio Francés i la de Ximo Puig”.

No obstant això, a l’Ajuntament li sorprenen les declaracions dels populars. L’edil Democràcia Participativa no entén les crítiques. “Els projectes que han eixit per a la Comunitat Valenciana són d’envergadura i per això són bianuals. El primer any és per a demanar projectes, permisos, etc. El segon, per a executar-los, perquè les coses no són tan fàcils”, sosté.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *