Fra Fernando Fuertes: «El Convent dels Franciscans de Cocentaina està molt viu»

El 4 d’octubre se celebra la festivitat de Sant Francesc d’Assís i amb motiu d’aquesta jornada el Convent dels Pares Franciscans de Cocentaina prepara cada any un complet programa d’actes. Aquests van començar el passat 29 de setembre amb el Quinari, cinc jornades de cultes en honor a Sant Francesc, que finalitzaren ahir a la vesprada amb la cerimònia del trànsit que representa la mort del fundador de l’Orde Franciscà.

Avui dimarts serà el dia gran d’aquesta festa i la jornada inclou la celebració solemne de l’eucaristia a partir de les 19:00h mentre que després tindrà lloc la processó pel recinte del Convent amb la imatge de Sant Francesc. També el Grup de Danses del mateix Convent acompanyarà la cerimònia amb diferents balls populars «és un día que vivim amb molta alegria tota la Comunitat Franciscana i a més la gent del poble s’implica perquè ací a Cocentaina hi ha una gran devoció a Sant Francesc d’Assís«, explicava en COPE ALCOI Fra Fernando Fuertes, el nou Guardià del Convent de la Vila Comtal. Fra Fernando recorda també la important tasca que fan els frares tant a l’esmentat Convent com a la resta del poble «tenim una Comunitat Franciscana molt viva perquè atenem la tasca pastoral del Col·legi Sant Francesc d’Assís, ens encarreguem del culte de l’església conventual i del Monestir de la Mare de Déu del Miracle i a més en aquest últim atenem a les Germanes Clarisses. Eixa tasca es completa amb la presència que tenim en confraries de Setmana Santa com la de Jesús de l’Hort o el Nazareno i el treball conjunt que fem amb l’Orde Franciscà Seglar organitzant, per exemple, la festa de hui o la de Sant Antoni en juny«, assenyala. Sobre el futur del Convent de Cocentaina Fra Fernando ho té clar «sabem que les vocacions no són com abans, però afortunadament no deixem d’incorporar germans la qual cosa ens porta a mirar amb esperança al futur. Està clar que han tancat moltes fraternitats, recentment les de Pego o Benissa, però ací a Cocentaina encara estem i seguirem treballant per mantenir una casa amb tanta història«, conclou.

Després de la festa de Sant Francesc d’Assís tornarà l’activitat pastoral habitual a l’església del Convent. Entre setmana la missa diària serà a les 18:30h de la vesprada, també dissabte, i els diumenges a les 09:30h del matí així com a les 11:00h. En aquesta última participen activament els menuts que prenen la Primera Comunió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *