Els ‘Enfarinats’ han tornat als carrers d’Ibi

Ibi ha tornat a celebrar en aquest 28 de desembre, Dia dels Sants Innocents, la batalla dels ‘Enfarinats’. Aquests singulars personatges s’hi han apoderat del Govern Local de la Vila Joguetera llançant farina, ous i petards. Enguany la festa ha canviat d’escenari i ha deixat la Plaça de l’Església per a passar a celebrar-se al Parc de les Hortes.

La tradició es remunta al segle XIX i se celebra cada any en una jornada com aquesta en la qual les bromes i les innocentades són les protagonistes. Com cada any, la jornada ha començat quan els ‘Enfarinats’ han anat corrent fins a l’Ajuntament per a arrabassar la vara de comandament a l’autoritat municipal amb el lema «Justícia Nova». El nou orde de la justícia de l’absurd s’ha implantat així a Ibi «és una tradició que també té una gran repercussió internacional. Molts mitjans de comunicació de fora de les nostres fronteres, especialment fotògrafs, han estat a acreditats per tal de difondre l’esdeveniment«, afirmava en COPE ALCOI l’alcalde; Rafael Serralta.

La irrupció dels exaltats ha obligat l’Ajuntament a rendir-se i a pactar un armistici. Els dos bàndols han recaptat aliments i diners entre els comerços de la localitat per a portar-los a l’Asil Sant Joaquim. A més, a partir de les 5 de la vesprada en el Carrer Les Eres hi haurà Dansà Popular. Tota aquella persona que sàpia ballar està convidada a fer-ho. No faltaran «Els Tapats», amb premi al millor d’ells, i que serà triat per els ‘Enfarinats’. La xocolatada anunciada en la programació de les Festes d’Hivern d’Ibi s’ha eliminat per les mesures sanitàries actuals, així com els balls que s’anaven a dur a terme a la fàbrica Rico, que es realitzaran després de la Dansà en el Carrer Les Eres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *