Els Campaners d’Alcoi han preparat aquesta activitat per al dissabte

La Colla de Campaners d’Alcoi ha preparat una interessant activitat per a aquest dissabte 1 d’octubre. Es tracta d’una visita guiada al Campanar de la Parròquia de Santa Maria, una iniciativa que està emmarcada dins de les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

En aquestes rutes descobrirem els tocs manuals de campanes i fins i tot es farà una xicoteta demostració d’aquests. A més coneixerem els secrets que amaga una torre que és considerada com tot un emblema de la nostra ciutat. Els torns de visites estan ja complets per al matí, però encara tenim oportunitat de participar en horari de cinc, sis i set de la vesprada. La inscripció es pot fer encara al telèfon 622 15 45 67 «en el moment de fer la inscripció sí que hem demanat un xicotet donatiu de 5 euros per als adults, i de 3 euros per als més menuts de la casa, i tota la recaptació que s’obtinga anirà destinada al manteniment dels campanars de la nostra ciutat«, explicava avui en COPE ALCOI Jorge Chirlaque; membre dels Campaners d’Alcoi.

Tots aquells que no tinguen oportunitat de participar en les visites de dissabte ho podran fer més endavant. Des de la Colla de Campaners d’Alcoi tenen intenció d’organitzar noves rutes a finals de novembre i quan arriben dates especials per a la ciutat com Nadal.

Una Colla constituïda oficialment el passat abril

Els locals de la Parròquia de Santa Maria d’Alcoi foren testimonis el dissabte 2 d’abril de la constitució oficial de la Colla de Campaners de la nostra ciutat, una agrupació que va nàixer amb la voluntat de recuperar els tocs tradicionals de campana i fer valdre el patrimoni que atresoren els campanars de la capital de l’Alcoià. Al capdavant del projecte es troba Javier Monllor com a President i al costat d’ell un grup d’entusiastes que afronten aquest repte amb màxima il·lusió: Jorge Chirlaque (Vicepresident i Tresorer), Jorge Llopis Juan (Secretari) així com Jesús ColomerLucía Monllor (Vocals). Així et vam contar el naixement de la Colla i les activitats que van organitzar en aquella jornada especial.

Pots escoltar l’entrevista ací:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *