El projecte de la Diputació per a ‘Xorret de Catí’ rep finançament d’Europa

La Diputació Provincial d’Alacant ha obtingut recentment finançament d’Europa per tal de fer realitat un ambiciós projecte a ‘Xorret de Catí’, un enclavament natural que està situat en el terme municipal de Castalla a la comarca de l’Alcoià. Així ho van anunciar dies enrere José Ramón González de Zárate (diputat d’Arquitectura) i José Mancebo (director del Patronat Provincial de Turisme) acompanyat també del president de la Diputació; Carlos Mazón.

Cal destacar que la Unió Europea ha aprovat la concessió de 5,7 milions d’euros per a impulsar el desenvolupament del ‘Pla Director Xorret de Catí. Costa Blanca Interior’. Aquesta iniciativa, segons la informació facilitada per l’ens provincial, pretén dinamitzar el turisme actiu i sostenible a la província, millorar i preservar l’entorn natural, cohesionar el territori, així com desestacionalitzar i diversificar el producte. A aquests fons se sumaran, tal com ha concretat el president de la Diputació Provincial d’Alacant, altres 5 milions d’euros que aportarà la institució per a la seua execucióaquesta quantia económica constitueix la inversió més gran que mai hem aconseguit per al desenvolupament del turisme d’interior a la província d’Alacant. Parlem de sis àrees gestionades per la Diputació i això ens permet actuar amb major rapidesa a l’hora d’impulsar aquesta injecció econòmica”, ha assenyalat Carlos Mazón. Aquest últim ha avançat també que la finalitat és “posar al dia l’entorn de Xorret de Catí, fer-ho visitable, atractiu i sostenible i generar un nou pol d’atracció i de contacte amb el medi ambient”, ha conclòs en aquest sentit.

El pla director contempla actuacions de protecció contra l’erosió i col·locació d’illes de descans amb coberta vegetal, la recuperació paisatgística, la creació d’itineraris accessibles, els corredors cicle turístics i de circuits BMX/BTT, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la millora de l’eficiència energètica, o diverses solucions mediambientals en allotjaments i centres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *