Economia presenta el Pla Estratègic del Comerç Minorista i l’Artesania 2021-2025

La Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana ha presentat el Pla Estratègic del Comerç Minorista i l’Artesania 2021-2025 (PECA). Es tracta d’un full de ruta de la política comercial i artesana que ha de guiar l’actuació de la Generalitat en els pròxims quatre anys, en sectors subjectes a una forta transformació i que s’han vist sotmesos a la prova de resistència de la pandèmia de la Covid-19.

El Pla estratègic integra plans operatius que ja s’anaven treballant i posant en marxa des de la Conselleria, com el recentment aprovat Pla d’acció territorial sectorial del comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA) i la continuació del Pla d’impuls a la transformació digital del comerç i l’artesania, 2018-2023, als que integra nous reptes, noves oportunitats que s’obrin gràcies als Fons Next Generation. En aquest sentit el Conseller Climent ha explicat que «el Pla demostra la voluntat ferma del Consell pel comerç de proximitat i l’artesania, i ho fem amb planificació. No treballem per ocurrències sinó des del rigor i la reflexió. Per això, a partir d’aquest informe de l’oficina PATECO sobre el diagnòstic del sector, hem proposat un pla estratègic a dialogar amb el sector amb dos eixos estratègics, la digitalització i la sostenibilitat ecològica del sector, amb sis reptes i 22 objectius que anirem avaluant i desenvolupant amb el sector«. També ha destacat que «ens trobem en uns moments molt complexos per al sector, ja que des de l’any 2008 s’ha perdut un 17,7% del teixit empresarial del comerç valencià a causa de la crisi financera i en el període 2015-2019, en plena recuperació econòmica, el sector va continuar reduint-se en gairebé un 6%» i ha assenyalat que «per revertir aquesta situació és necessària la col·laboració entre l’administració i el sector«, de manera que «el pla és un document obert i flexible que serveix de base. Un document d’inici que serveix per a treballar amb el sector els objectius que es marquen sempre des del consens«.

Finalment Economia indica que per al finançament del Pla, a banda dels recursos autonòmics, es buscarà obtindre Fons Europeus. Per altre costat la Conselleria d’Economia ha anunciat que presentarà el Projecte Retail Future +, un ambiciós projecte de transformació digital que es donarà a conéixer en breu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *