Desmantellen una banda criminal dedicada al tràfic de drogues a Alcoi

La Guàrdia Civil d’Alacant i la Policia Nacional d’Alcoi han desmantellat, de manera conjunta, un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana i venda d’estupefaents. S’ha detingut a tots els membres de la banda, que operaven a Alcoi, després de realitzar tres registres.

El grup estava format per quatre persones de nacionalitat espanyola, tres homes i una dona, que mantenien llaços familiars i residien a la ciutat. El principal investigat posseeix antecedents per delictes relacionats amb el cultiu i tràfic de drogues. Els quatre detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Alcoi, quedant en llibertat amb càrrecs.

Els fets i la investigació

Les investigacions van ser iniciades el passat mes de novembre, per l’equip especialitzat en robatoris en el camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d’Ibi per al desmantellament d’una plantació de marihuana. En eixe moment es va conéixer que els autors estaven sent investigats paral·lelament pels especialistes de la Policia Judicial de Policia Nacional d’Alcoi. Va ser així com es va crear un equip d’investigació conjunt i es va donar inici a l’operació Legs-Rat.

Després de realitzar-se les primeres gestions, els agents van comprovar que l’habitatge usat per al cultiu estava a nom d’una entitat bancària i estava valorat en més de 500.000 euros. A més, es va descobrir que durant els últims mesos havia existit una defraudació d’aigua potable de 6.000 euros.

Va ser el dia 18 de gener de 2023, després de diverses labors d’investigació, quan es va procedir a l’operació. Es van realitzar tres entrades i registres. En la primera d’elles, a una casa de camp d’Alcoi, es van confiscar 360 plantes de marihuana i focus led d’última generació per al seu cultiu, valorats en 20.000 euros. Les altres dos van ser en habitatges del nucli urbà, confiscant-se 91 grams de cocaïna, 53 grams de MDMA i 1.300 euros en efectiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *