Denuncien el projecte de construcció d’un polígon industrial de 75.700 m2 amb alt impacte ambiental i social a Alfafara

La plataforma veïnal ATUREM L’S3 denuncia que l’Ajuntament d’Alfafara està tramitant el projecte de construcció d’un polígon industrial de 75.700 m² que podria tindre un alt impacte ambiental i social. Així mateix detallen que hui dia no es pot trobar la documentació completa a la seu electrònica municipal i remarquen que les al·legacions presentades per un membre de la plataforma a l’inici del procediment tampoc han rebut resposta més de dos anys després. En aquest sentit, i després d’una queixa presentada, el Síndic   de Greuges ha instat a l’Ajuntament a donar tota la informació i el mateix consistori ha començat a publicar part de la documentació.

El col·lectiu denuncia l’opacitat i falta de transparència amb què s’està tramitant el denominat “Pla Parcial S-3”, i, per una altra, considera que aquest projecte urbanístic de creació de sòl industrial és desproporcionat. Creuen que el projecte podria tindre un gran impacte ambiental donada la proximitat del poble i del Parc Natural de la Serra de Mariola i, a més, podria portar amb ell un sobreendeutament del municipi. La plataforma creu que poden haver-hi alternatives més sostenibles per al desenvolupament del sector industrial en aquesta localitat del Comtat «ara mateix no existeix una demanda creixent de sòl industrial, per tant, la construcció d’un polígon d’aquestes dimensions a un poble com Alfafara, sense accés directe a l’autovia i allunyat dels grans nuclis industrials, acabaria, molt probablement, en un nou cas de polígon fantasma. . A tot això s’hauria de sumar, encara, el gran deute que contrauria el poble d’Alfafara, ja que seria el mateix Ajuntament qui hauria d’assumir tots els costos de construcció del polígon davant l’absència d’empreses promotores interessades en el projecte«, afirmen en un comunicat.

La plataforma sol·licita a l’Ajuntament d’Alfafara que done a conéixer a la ciutadania el projecte i òbriga els processos de participació ciutadana –com marca la llei– perquè s’hi puguen fer aportacions. Per vehicular totes aquestes demandes, la plataforma veïnal ha posat en marxa una pàgina web (https://aturems3.org/) a través de la qual es pot ja accedir fàcilment a tota la documentació disponible sobre el Pla Parcial S-3 així com a les últimes notícies en relació amb el cas i al treball del col·lectiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *