Corriola Cocentaina

Cocentaina viurà enguany un atípic dia de la ‘Corriola’

Els forns i les carnisseries de Cocentaina començaran en breus dies els preparatius per a la ‘Corriola’, una festa que té lloc cada any a la Vila Comtal el 8 de desembre i en la qual els veïns del municipi munten al paratge de Santa Bàrbara per tal de degustar un pa redó que simula una politja així com una llonganissa roja en forma ‘de volteta’. La jornada s’acompanya del toc de la campaneta de l’ermitori, jocs populars i una missa de campanya en honor a la santa i La Puríssima.

La crisi sanitària de la Covid-19 impossibilita enguany poder celebrar aquests actes als peus de la Serra de Mariola en el seu format habitual, però des de l’Ajuntament contestà s’anima a mantenir viva aquesta tradició des de cada domicili. És per això que el Consistori proposa menjar-se la Corriola a casa, les casetes de camp o qualsevol paratge del poble complint sempre amb totes les mesures decretades per la Conselleria de Sanitat per tal de fer front al Coronavirus “com és lògic no hi haurà cap mena d’activitat a Santa Bàrbara a causa de la pandèmia i tampoc s’obrirà eixe dia l’ermita per a poder tocar la campana, ja que cal evitar qualsevol classe d’aglomeració. Com tots sabem aquesta zona verda està a l’aire lliure, per tant aquell que vaja a Santa Bàrbara que no oblide mantenir totes les mesures de prevenció del virus i sobretot que reculla les deixalles que es puguen generar per a mantenir el paratge en perfectes condicions. La ‘Corriola’ ens l’hem de menjar, com sempre fem, i podem compartir aquesta festa amb fotos per les xarxes socials per a deixar constància que hem complit amb la tradició“, destacava en COPE ALCOI Paqui Ruiz, regidora de Tradicions en la Vila Comtal.

La Corriola és una antiquíssima tradició de Cocentaina vinculada al cicle agrícola del poble i a quan els llauradors s’encomanaven a Santa Bàrbara, protectora davant les tronades i festivitat de la qual se celebra el 4 de desembre, perquè protegira els seus camps.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *