Cocentaina prepara unes Festes de la Mareta adaptades a la pandèmia

La Pia Unió de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ha preparat diferents activitats per tal de commemorar les Festes en honor a la patrona del municipi, uns festejos que tindran un format diferent en aquest 2021 a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. La major part dels actes, especialment religiosos, es portaran a terme a la Parròquia de Santa Maria i comptaran amb totes les mesures de seguretat marcades per la Conselleria de Sanitat per tal de previndre el virus. De moment la programació és provisional a l’espera que com evolucione la situació durant els pròxims dies

La principal novetat de les Festes Patronals radica en què la icona de la Mare de Déu del Miracle deixarà el Monestir de les Clarisses en la vesprada del 18 d’abril per a ser traslladada a l’esmentada església de Santa Maria sense cap mena d’acompanyament, un instant que serà transmés en directe per la televisió comarcal TVA. Allí al temple es realitzaran les vespres solemnes i al voltant de les 21:30h es dispararan 27 salves de color en homenatge al miracle de les llàgrimes de sang vessades pel rostre de la Verge del 19 d’abril de 1520 mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorres oficiava la Santa Missa a la Capella de Sant Antoni Abat del Palau Comtal. Amb aquest ritual simbòlic es recordaran també les 27 fogueres que cremen sempre en aquesta nit del 18 d’abril a la Plaça del Pla en la vespra del dia gran de la Mare de Déu.

Per al dia 19 hi han programades diferents eucaristies i els veïns del poble, vestits de Masero i Contestana, podran passar per Santa Maria durant tot el dia per a fer l’ofrena a la patrona. A migdia Celia Torregrosa recitarà la Súplica dins del temple abans de la Missa Major i després d’aquesta s’efectuarà l’Homenatge als Majors que recau que Pura Uris, Víctor Puerto y el Franciscà Pasqual Montaner. Si la situació sanitària ho permet, es dispararà una Mascletà en El Pla en finalitzar l’ofici religiós i ja a la vesprada hi haurà una oració davant de la Mareta a les 19:00h així com la Missa de la Joventut a les 20:30h.

Els dies següents se celebrarà el Quinari en honor a la Mare de Déu del Miracle, també a Santa Maria, amb diverses eucaristies dedicades als malalts i impedits, els professionals de la salut que han lluitat en primera línia contra el virus o en memòria de tots aquells que ens han deixat per culpa de la pandèmia. També hi haurà moments per a oracions amb els joves, adoració eucarística, presentació dels nounats a la patrona i l’elecció dels protagonistes de les Festes Patronals del 2022. Finalment el dissabte 24, en finalitzar la missa de les 20:00h, serà retornada la Mare de Déu del Miracle al seu Monestir en un acte íntim que es podrà seguir de nou per la televisió comarcal TVA per a evitar aglomeracions al carrer. Indicar per últim que el dissabte 17 d’abril, a les 20:30h, serà inaugurat el monument en record del V Centenari del miracle de la Mare de Déu que estarà ubicat a la Plaça del Cardenal Ferris davant de la Parròquia de Santa María.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *